İmam Hamaney’den Suudilere Yemen tavsiyesi

Çar, 13/04/2022 - 07:39

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Cumhurbaşkanı Seyyid İbrahim Reisi, Meclis Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ve Yargı Erki Başkanı Muhsini Ejei ile bir araya geldi.

Welayet News  - İmam Hamanei, bu toplantıda yaptığı konuşmada; "Mübarek Ramazan ayında sürekli okunan dualardan biri istiğfar (tövbe) duasıdır. Bu sadece af dilemek ve kalbimizi günahlardan arındırmak için değil aynı zamanda kamu ve toplumsal alanlarda da işe yarar ve bizi büyük başarılara götürür." dedi.

Konuşmasında Nükleer müzakerelere de işaret eden İmam Hamanei: "Planlamalarınızı nükleer müzakere göre belirlemeyin ve işinizi yapın. Müzakerelerin olumlu, yarı olumlu veya olumsuz sonuçlanması halinde sizin işinizin aksamaması gerekiyor. Siz kendi işinizi yapın" dedi.

"Müzakerelerde süreç iyice ilerliyor ve müzakere heyeti, Cumhurbaşkanı ile Milli Güvenlik Yüksek Konseyi'ni müzakere konusunda bilgilendirerek kararlar alıyor ve ilerliyorlar. Müzakere heyetimiz bugüne kadar karşı tarafın yayılmacı ve çok yüksek taleplerine karşı direnmiş, taviz vermemiştir ve inşallah bu böyle sürecek." ifadelerini kullandı.

Yetkililerin performanslarını eleştirmede yanlış bir şey yok ama eleştiri iyimser ve şüpheden uzak olmalıdır. Sahanın ortasında ve ön safta olan birine şüpheyle yaklaşılmamalı. Elbette bunu bütün hükümetlerde söyledim. Eleştiri iyimser olmalı ve insanları hayal kırıklığına uğratmamalıdır. Yanlış olanı yapan karşı taraftır. Onlar sözlerini tutmadılar. Çıkmaza giren de biz değiliz, onlardır."

İslam İnkılabı Lideri, Suudi Arabistan'a seslenerek, "Yemen konusunda Suudilere bir tavsiyem var. Bu öğüt, iyi niyet amaçlıdır. Kazanmayacağınızdan emin olduğunuz savaşı neden sürdürüyorsunuz? Suudilerin Yemen'deki savaşı kazanması mümkün mü? Bu mümkün değil. Yemen halkının çabaları ile liderlerinin gösterdiği cesaretin yanı sıra farklı alanlardaki pratik girişimleri nedeniyle Suudilerin zafer kazanma şansı yoktur. Öyleyse, zafer şansı olmayan bir savaş neden devam ediyor? Bu savaştan bir çıkış yolu bulun." ifadelerini kullandı.

İmam Hamanei, Filistin'deki son gelişmeler hakkında; "Filistinli gençlerin eylemleri, ABD ile yandaşlarının çabalarına rağmen Filistin'in ayakta olduğunu ve yüce Allah'ın izniyle nihai zaferin Filistin halkının olacağını gösterdi." değerlendirmesinde bulundu.



Yeni yorum ekle