Gantz: Esad Arap Birliğine Katılmak İstiyorsa İran İle İlişkilerini Kesmelidir

Sa, 12/04/2022 - 17:49

İsrail Saldırı Bakanı Benny Gantz, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın bölgenin bir parçası olmak ve Arap Birliği'ne geri dönmek istiyorsa İran ile ilişkilerini kesmesi gerektiğini söyledi.

Welayet News  - Gantz, İsrail'in Washington ve bölgesel ortaklarıyla işbirliği içinde “İran ihlalleri” olarak nitelendirdiği olaylara karşı istihbarat işbirliğini geliştirmeye çalıştığını belirtti. Bakan, "İsrail silah transferlerine ve İranlıların Suriye'de kendisine yönelik oluşturduğu tehditlere karşı çalışıyor" dedi. Siyonist Bakan Son zamanlarda Suriye'de daha fazla istikrara tanık olduk ve Şam ile Arap Birliği ülkeleri arasında hareketlilik olduğunu görüyorum...

Esad bölgenin bir parçası olmak istiyorsa İran ile ilişkilerini kesmeli dedi. Gantz'ın açıklamaları, Washington Orta Doğu Politikası Enstitüsü tarafından düzenlenen ve İsrailli bakanın İsrail'in güvenlik politikalarının yanı sıra ABD ile ilişkileri, Ukrayna'daki durumu, İran'la nükleer anlaşmayı, İran'ın bölgedeki faaliyetlerini gözden geçirdiği bir toplantıda geldi.

İran meselesiyle ilgili olarak Gantz, "Bilgilerimize göre İran, uranyum zenginleştirmeye devam ediyor ve %90 zenginleştirmeye yakın, bu da onu nükleer silaha sahip olmaya yakın hale getiriyor." dedi. Siyonist bakan Tahran'la bir anlaşma için baskı yapmak güzel, ancak iyi bir anlaşmaya varılamazsa, İranlıları bugünkü konumundan geri çekmenin zamanı gelmiş olabilir... B Planı derhal devreye alınmalı."

İran'ın bölgedeki faaliyetleri hakkında Gantz, "ABD ile istihbarat işbirliğini genişletmeyi ve belki de İran'ın ihlallerini gidermek için bir koalisyon kurmayı hedefliyoruz. Böyle bir anlaşma varsa, bu İran'ın suistimal ettiği güvenlik açıklarının kapatılmasına yardımcı olabilir" dedi. Hava savunması konusunda da saldırganlık karşısında işbirliği olasılığını görüyorum dedi.

Tevhid Haber



Yeni yorum ekle