Siyonist İsrail'in zulmü karşısında sessiz kalan Türkiye “Ramazan Ayı İnanç Turları” başlattı

Sa, 12/04/2022 - 07:37

Tel Aviv’de gerçekleştirilen silahlı eylemleri “terörist” olarak nitelendiren büyükelçilik, İsrail hükümetine baş sağlığı mesajında bulundu.

Welayet News  - Son günlerde Tel Aviv’de bir dizi silahlı eylem gerçekleştirildi. Bu eylemler Filistin’de yeni gelişmelere neden olurken, IŞİD isminin tekrar gündeme gelmesi ise “yeni bir oyun sahneleniyor” gibi yorumları beraberinde getirdi.

Türk elçiliğinin paylaşımları tepki topladı

Eylemleri bahane eden İsrail ise Filistin’e yönelik saldırılarını artırmaya başlattı. Tüm dünyanın gözü önünde sivil Filistinliler, İsrail askerleri tarafından katlediliyor. Ancak Filistin’e yönelik bir Siyonist saldırı dalgası yaşanırken, her daim Filistin’in yanında yer alan Türkiye’nin diplomatik misyonunun paylaşımları tepki topladı.

Siyonist zulme sessiz kalındı

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği resmi hesabından yapılan paylaşımda, Tel Aviv’de gerçekleştirilen silahlı saldırı için “terörist saldırı” tabiri kullanılırken, İsrail hükümetine baş sağlığı mesajında bulunuldu. Ancak önceki gün İsrail askerlerinin Batı Şeria’nın Beytüllahim kenti yakınlarında Filistinli sivil bir kadını şehit etmesi ile ilgili ise hiçbir kınama mesajı paylaşılmadı. Filistinli kadının katledilmesine AB’den dahi kınama ve taziye mesajı gelirken, Türk büyükelçiliğinin bu zulüm karşısında sessiz kalması büyük tepki topladı.



Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin adı daha önce başka bir skandal paylaşım ile gündeme gelmişti. Büyükelçilikte kültür müşavirliği görevine getirilen Selim Öztürk, İsrail’i Ortadoğu’daki sorunu saymak yerine çözümün aktörü olarak gören bir paylaşım yapmıştı. Gazetemizin o skandal paylaşımı gündeme taşıması sonrası ise Öztürk, paylaşımı silmek zorunda kalmıştı. Ancak Öztürk, skandal paylaşımlarına yeniden devam etti. Filistinli kadının katledilişini görmezden gelen Öztürk, büyükelçiliğin İsrail’e taziyede bulunduğu mesajları paylaştı.

Milli Gazete



Yeni yorum ekle