İran’ın bloke edilmiş 7 milyar doları serbest bırakılıyor

Pt, 11/04/2022 - 20:21

İran’ın bloke edilmiş mal varlığından 7 milyar doların çok yakında serbest bırakılacağı açıklandı.

Welayet News  - Katar’ın el-Cezire televizyonu, üst düzey İranlı bir yetkiliye dayandırdığı haberinde İran’ın bloke edilmiş mal varlığından 7 milyar doların serbest bırakılmasının hazırlıkları için bir bölge yetkilisinin Tahran’a geleceğini söyledi.

El Cezire’nin ismini açıklamadığı İranlı yetkili, “Büyük bir ihtimalle söz konusu meblağ, Umman Merkez Bankası’na emanet olarak bırakılıyor ve bu durum İran bankalarına uygulanan yaptırımların aşamalı olarak kaldırılmasına yardımcı olabilir” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatibzade de bugün düzenlediği basın toplantısında Fars haber ajansı muhabirinin İran’ın bloke edilmiş mal varlığından 7 milyar doların serbest bırakılacağına dair haberlerin doğru olup olmadığına ilişkin sorusunu “Evet bu haber doğru ve İran varlıklarının bir kısmı çok yakında serbest bırakılacak” dedi.

Hatibzade ayrıca üst düzey bir heyetin bu konuyla ilgili olarak bu hafta sonuna kadar İran’a geleceğini söyledi.

Viyana’da yapılan nükleer müzakerelerin seyriyle ilgili de açıklamada bulunan Said Hatibzade, “Şu an cereyan etmekte olan görüşmelerin sonucu hakkında hızlı bir yargıda bulunmak mümkün değil. Ancak henüz Amerikan tarafının nükleer anlaşmaya ve 2231 sayılı BM kararı yükümlülüklerine geri dönme yönünde kesin bir irade sergilediği bir noktaya ulaşmış değiliz. Amerikan tarafı henüz anlaşmaya ulaşmak için gerekli iradeyi göstermedi” dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle