Haşdi Şabi Başkanı, Direniş Gruplarının Silah Bırakma Şartını Açıkladı

Cu, 08/04/2022 - 16:39

Haşdi Şabi Başkanı Falih el-Feyyaz, Irak'taki siyasi ve güvenlik gelişmeleri hakkında bir açıklamada bulundu.

Welayet News  - Sumaria News haber ajansının aktardığına göre Haşdi Şabi Başkanı Falih el-Feyyaz, Irak'taki siyasi ve güvenlik gelişmeleri hakkında bir açıklamada bulunarak; parlamentodaki çoğunluk hizbinin Şii Koordinasyon Kurulu katılımıyla oluşturulması gerektiğini ifade etti.

Irak Haşdi Şabi Kurumu başkanı yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Direniş grupları, Haşdi Şabi'ye silahlarını teslim etme şartlarını sundu. Bir sonraki hükümet Irak'taki durumu tek taraflı olarak değiştiremeyecektir."

Falih el-Feyyaz, "Sadr, grupların silahlarının birkaç ay içinde Haşdi Şabi kurumuna teslim edilmesi önerisinde bulundu ve bu öneri ilke olarak kabul edildi. Direniş grupları, yeni bir hükümetin kurulması ve ABD birliklerinin Irak'tan geri çekilmesi karşılığında silahlarını bırakma sözü verdiler." dedi.

Haşdi Şabi başkanı, direniş grupları ile Haşdi Şabi arasındaki ikiliğe ilişkin bazı söylentilere yönelik bir açıklamada bulunarak; Haşdi Şabi'nin faaliyetleri ile direniş grupları arasında herhangi bir ikiliğin olmadığını söyledi.



Yeni yorum ekle