Ramazan’da Bile Zulüm Altındalar

Çar, 06/04/2022 - 10:02

İslam âlemi, mübarek Ramazan-ı Şerif’in manevi iklimine girmişken Dünyanın hemen her coğrafyasında zulüm gören Müslümanların feryadı da eksik olmuyor…

Welayet News  - Nüfusları 200 milyona ulaşan Hindistan Müslümanları, Başbakan Narendra Modi hükümetinin desteklediği radikal Hinduların terör eylemleri sebebiyle zorlu bir Ramazan geçiriyor. Ülkede Müslüman kız öğrenciler başörtüsü yasağı sebebiyle ağır baskılara maruz kalmaya devam ederken Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri Ramazan ayında daha da artmaya başladı. Hindu teröristlerin Karnataka eyaletinde gerçekleştirdiği cami baskınında çok sayıda Müslüman yaralandı. Bununla birlikte Rajasthan eyaletinde radikal Hindular tarafından 40 kadar Müslüman’ın evi ateşe verildi.

HİNDU TERÖRİSTLER CAMİ BASTI

Hindistan’ın Karnataka eyaletine bağlı Raichur kentinde Hindu çeteler, bölgedeki bir camiyi hedef alarak camide ibadet eden Müslümanları taşladılar. Terör eylemlerini cami içinde bırakmayan radikal Hindular, taşkınlıklarını cami dışında da devam ettirdi. Cami çevresinde çok sayıda işyeri ve evlere zarar verildi. Çok sayıda Müslüman’ın yaralanıp hastanelere kaldırıldığı çirkin saldırı, ülke genelinde Müslümanların tepkisini çekti.

MÜSLÜMANLARAAİT ONLARCA EV ATEŞE VERİLDİ

Radikal Hinduların terör eylemleri Rajasthan eyaletinde de kendini gösterdi. Rajastan’da kalabalık gruplar halinde Müslümanların yerleşim yerlerine saldıran Hindu teröristler, organize bir şekilde Müslümanların evlerini ateşe verdi. Menfur saldırıda can kaybı yaşanmazken kullanılamaz hale gelen evlerde yaşayan Müslüman aileler büyük bir mağduriyet yaşadı.

MODİ HÜKÜMETİ IRKÇI HİNDULARIN ÖNÜNÜ AÇIYOR

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin Müslüman düşmanı ırkçı politikalarından destek alan radikal Hindular, ülkenin dört bir yanında Müslümanlara karşı baskı ve zulümlerini her geçen gün artırıyor. Hinduların terörist eylemleri resmi merciler tarafından görmezden gelinirken saldırılar cezasız bırakılıyor. Son 1 yılda Müslümanlara yönelik saldırıları sebebiyle Hindistan mahkemelerine çıkarılan yüzlerce Hindu, delil yetersizliği gibi sebeplerle serbest bırakıldı. Hükümetin pozitif ayrımcılık uyguladığı radikal Hinduların eylemlerinin Hindistan’daki 200 milyon Müslüman’ın can güvenliğini tehdit etmeye devam edeceği ve Müslümanların hayatlarını daha da zorlaştıracağı öngörülüyor.

milligazete



Yeni yorum ekle