İmam Hamanei’den Ramazan Ayı ve Kur’an-ı Kerim Açıklaması

Pt, 04/04/2022 - 12:05

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Ramazan ayını sonsuz ilahi rahmetin sofrası ve ziyafet ayı olarak değerlendirerek Kur’an-ı Kerim'e odaklanmanın bu ilahi ziyafetten yararlanmanın önemli etkenlerinden olduğunu vurguladı.

Welayet News  - İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, pazar günü mübarek Ramazan ayının ilk gününde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile ilgili toplantıda mübarek Ramazan ayının bereketlerine değinerek; "Bu nimetler aslında Allah'a yakınlaşma yolunda eşsiz fırsatlardır. Bu yüzden huşu ile Allah'u Teâlâ’dan bu fırsattan yararlanma ve günahlardan uzaklaşma başarısız dilenmelidir" diye buyurdular.

İslam İnkılabı Lideri, "İslam ebedi bir dindir bu yüzden Kur’an da ebedi olmalı. Allah Resulünün dini ebedidir. Mucizesi de ebedileşmeli." diye buyurdu.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, Kuran-ı Kerim'i ebedi bir mucize olduğuna vurgu yaparak; "Kur’an-ı Kerim tüm dönemlerde insanın ihtiyacı olduğu maarifi, kişisel, ailevi, sosyal, manevi, yönetimsel ve tüm boyutlarıyla insanlara sunmuştur.  Tabii bu maarfie ulaşmanın şartı gönüllerin temizlenmesi ve ruhun parlatılmasıdır. Bunun yapılması ise gençken çok daha kolay." dedi.

İslam İnkılabı Lideri, İran'daki Kuran karilerinin bolluğuna değinerek bu nimeti İslam İnkılabına borçlu olunduğunu belirtip; "Bugün İranlı karilerimiz çok kaliteli ve seçkin tilavetler yapmaktadırlar. Bu da onur verici bir gerçektir." dedi.

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, tilaveti kutsal bir sanat olarak değerlendirerek bu sanatın ilahi davet ve zikir hizmetinde olunması gerektiğine de vurgulayarak; "Tilavet, imanı arttıran bir şekilde olmalı. Bu yüzden tilavet sırf bir sanat olarak görünmemeli, marjinal durumların veya bazı ihtirasların zikir ve davet özelliğine gölge düşürmesine izin verilmemeli." diye konuştu.

İslam İnkılabı Lideri, tilavet mühendisliği ile ilgili olarak da; "Tilavet mühendisliği demek, doğru tilavet ezgisini bulmak demektir. Derinden duyanları etkileyen ve duyanları ilahi kelama uymalarını sağlayan yöntemi bulmak demektir." dedi.

tesnim



Yeni yorum ekle