Erdoğan, Filistin’deki Şehadet Eylemini Kınadı

Pa, 03/04/2022 - 09:03

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyonist Rejim Başkanı Yitzak Herzog ile yaptığı telefon görüşmesinde Filistin’deki şehadet eylemini kınadı.

Welayet News - Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siyonist Rejim Başkanı Yitzak Herzog ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Tel Aviv ilişkileri ve bölgesel konuların ele alındığı görüşmede, Herzog’un Türkiye’ye yaptığı ziyaretle ikili ilişkilerde yakalanan ivmenin sürdürülmesini arzu ettiklerini belirterek, özellikle enerji alanında tesis edilecek sinerjinin müşterek menfaat olduğunu dile getirdi.

Son günlerde işgal altındaki topraklarda yaşanan şehadet eylemlerini kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yitzak Herzog’a taziye dileğinde bulunarak, olayda yaralananlar için şifa diledi.

Erdoğan, İsrail ve Filistin tarafından yapılan sağduyulu beyanları tansiyonun düşürülmesi bakımından çok kıymetli bulduğunu dile getirdi.

Filistinlilerin Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya girmelerinin engellenmemesinin önemini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının son 10 günü Mescid-i Aksa’nın 24 saat ibadete açık tutulması ve gayrimüslimlerin ziyaretlerine kapatılması konusunda Tel Aviv makamlarının gösterdiği hassasiyeti sürdürmelerini beklediğini yineledi.

Erdoğan, Ramazan ayının sükûnet ve barış içinde geçmesini temenni etti.

Herzog da Ramazan ayı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tebriklerini iletti.

Yitzak Herzog 9 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın daveti üzerine Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Hamas Hareketi, Herzog'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle Türkiye'ye ziyarette bulunmasına tepki göstermişti.

Filistin İslami Cihat Hareketi Siyasi Büro Üyesi Yusuf el-Hesayne ise, işgal rejimi başkanı Herzog'un Türkiye ziyaretinin Filistin davasının yararına olmadığını söylemişti.

Yusuf el-Hesayne, Herzog'un Türkiye'ye ya da herhangi bir Arap ülkesine ziyaretinin kabul edilebilir olmadığını ve işgalci rejime meşruiyet kazandırdığını belirtmişti.



Yeni yorum ekle