Necef’te İsrail-Arap Zirvesi; İran Karşıtı Koalisyon

Pt, 28/03/2022 - 17:52

Siyonist rejimin parlamentosunun bir üyesi, Necef Çölünde yapılan toplantının başarısını İran'a karşı ortak bir koalisyonun kurulmasına bağladı.

Welayet News  - Siyonist rejim Dışişleri Bakanı Yair Lapid başkanlığında Mısır, BAE, Bahreyn ve Fas olmak üzere dört Arap ülkesinin ve aynı zamanda ABD'nin katılımıyla bir toplantı yapılması planlanıyor.

Bu bağlamda, Knesset (Siyonist rejim parlamentosu) üyesi Zvi Hauser, bu rejimin bu toplantıda siyasi ve tarihsel olarak belirli hedefler peşinde olduğunu söyledi.

Zvi Hauser Maariv gazetesine verdiği röportajda şu iddialarda bulundu: ‘Bu, İran ahtapotuyla mücadele etmek için İsrail'in dostlarıyla ittifak kurması adına gerçek bir fırsattır. Husiler Cuma günü Suudi Arabistan'daki sivil tesislere yeniden saldırdılar ve bölgeyi istikrarsızlaştırmak için her yolu deniyorlar. Bu toplantı, İsrail'in İran'ın tüm kollarını terör örgütü olarak tanıyabilmesi için kullanılmalıdır.



 

Bu, Devrim Muhafızları'nı terör örgütleri listesinde tutmak için bölgenin Amerikalılar ve Amerikalılarla mücadele konusundaki tutumunu göstermek için önemli bir adımdır. İsrail, Husileri terör örgütü listesine eklemek için baskı yapmalıdır.’

Zvi Hauser, Necef Çölü toplantısının birleşik bir cephe ve ortak bir koalisyon kurmadaki başarısını takdir etti ve şu iddialarda bulundu: ‘Gerçek şu ki, Amerikalılar bölgeye daha az önem gösteriyor ve bu boşluğun tek bir bölgesel cephe tarafından doldurulduğunu göstermemiz gerekiyor.’

Siyonist medya kaynakları, Suudi Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan'ın da Siyonist rejimin ev sahipliğinde yapılan bu toplantıya katılmak üzere 27 Mart Pazar günü işgal altındaki Necef Çölüne gideceğini açıkladı.



Yeni yorum ekle