İran’dan ABD'ye: Kırmızı çizgilerimizden vazgeçemeyeceğiz

Per, 24/03/2022 - 11:53

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı, ''Amerika Birleşik Devletleri'ne kırmızı çizgilerimizi geçemeyeceğimizi açıkça söyledik.'' dedi.

Welayet News  - Fars Haber Ajansı haberine göre, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün Şam'da Suriyeli mevkidaşı Faysal el'Mikdad ile görüştü.

İkili görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, ''ABD gerçekçiyse, Viyana'daki Karma Komisyon üyesi Dışişleri Bakanlığı'nın huzurunda yakın gelecekte anlaşmayı sonuçlandırmaya hazırız.'' Dedi.

İran Dışişleri Bakanı "Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad ve Şam'daki Suriye Ulusal Güvenlik Ofisi başkanı Ali Memluk ile çok iyi ve önemli görüşmelerde bulundum ve en son ikili, bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele aldık." Diye konuştu.

Emir Abdullahiyan,  ayrıca, "Bazı Arap ülkelerinin Suriye ile ilişkileri normalleştirmeye yönelik yeni bir yaklaşım benimsemesini memnuniyetle karşılıyoruz ve bu gelişmelerden memnunuz" dedi.

İran Dışişleri Bakanı, "Yemen'deki durum da dahil olmak üzere bölgedeki bazı konuları görüştük ve insani kuşatmanın kaldırılmasını ve Yemen'in her yerinde ateşkes ve müzakerelerin yapılmasını  memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Emir Abdullahiyan "İran ve Suriye arasındaki turizmin geliştirilmesi, bugünkü istişarelerde iki tarafın üzerinde anlaşmaya vardığı noktalardan biriydi" dedi.



Yeni yorum ekle