Siyonist basın: İsrail, Mısır ve BAE liderleriyle gizlice görüştü

Çar, 23/03/2022 - 13:21

İşgalci İsrail Başbakanı Bennett'in, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve BAE Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed ile gizlice görüştüğü açıklandı.

Welayet News - Dünya, Rusya- Ukrayna savaşına odaklanmışken, Orta Doğu’nun fitnecileri bölgedeki gelişmeleri ele almak için Mısır'ın doğusundaki Şarm eş-Şeyh kentinde buluştu.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmede, İsrail Başbakanı Naftali Bennett ve Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed hazır bulundu.

Zirvenin gündeminde bölgesel gelişmeler, İran nükleer anlaşması, ülkeler arası işbirliği, ekonomik yatırımlar ve Rusya-Ukrayna savaşının yer aldığı kaydedildi

Haaretz’in haberine göre, üçlü zirvede bölgesel ve uluslararası ortamdaki son gelişmeleri incelediğini ve ortak zorluklar karşısında ilişkileri güçlendirmenin önemini vurguladıklarını yazdı.

Gazete ayrıca, Bennett’in, BAE ve Suudi Arabistan'ı dünyanın Rusya petrolüne olan bağımlılığını azaltmak için petrol üretimini artırmaya ikna etmekle ilgilendiğini açıkladı. 

Reuters'a ismini vermek istemeyen Mısırlı kaynaklar üç liderin Ukrayna’daki savaşın sonuçlarını da kapsayan tartışmalar yürüttüğünü söyledi.

Mısır ve BAE'den görüşmeye ilişkin resmi açıklama yapılmadı.



Yeni yorum ekle