İmran Han: Müslümanlar Birleşik Bir Cephe Oluşturmalı

Çar, 23/03/2022 - 10:01

Pakistan Başbakanı, İslamofobi olgusuyla toplu yüzleşmeyi güçlendirmek ve bölgesel ve uluslararası zorlukların ele alınmasında ve Filistin'i desteklemek ve ortak idealler oluşturmak da dahil olmak üzere ortak ideallerin peşinde koşmada rol oynamak için İslam İşbirliği Teşkilatı'nın kapasitesini kullanma gereğini vurguladı.

Welayet News  - Pakistan başbakanı İmran Han,  dün İslam İşbirliği Teşkilatı 48. Dışişleri Bakanları toplantısının açılış konuşmasında, 15 Mart tarihini, Uluslararası İslamofobiye Karşı Gün olarak belirleyen kararın Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmesini memnuniyetle karşıladı.

Batı dünyasının Müslüman uluslara yönelik ayrımcı tutumunu ve İslami kutsallara saygısızlığını eleştiren Pakistan Başbakanı, "İslamofobi olgusu bir gerçektir ve ele alınmalıdır." dedi.

İmran Han, Filistin’de yaşananların ile Hindistan kontrolündeki Keşmir ihtilafının çözülmesi için İslam dünyasının güçlü bir oybirliği içinde hareket etmesi ve işgale karşı ciddi adımlar atması gerektiğini söyledi.

Afganistan'da istikrara vurgu yapan ve Afganistan halkının 40 yıllık savaşın etkilerinden kurtulmasına yardım eden Pakistan Başbakanı, Afganistan'da kalıcı istikrarın ve komşu ülkede güçlü bir hükümetin oluşturulmasının uluslararası terörü önlemenin tek yolu olacağını söyledi.

Uluslararası topluma seslenen İmran Han, "Afganistan halkına yardım etmek ve insani ve geçim krizinin tırmanmasını önlemek için bu ülkenin yeni yöneticileriyle anlaşmalı ve onlarla etkileşim yoluna girmeliyiz." dedi.



Yeni yorum ekle