Kremlin'den açıklama: Varoluşsal bir tehdit durumunda Putin nükleere başvurabilir

Sa, 22/03/2022 - 22:43

Kremlin Sözcüsü Peskov, Putin'in henüz Ukrayna'daki amaçlarına ulaşamadığını söyleyerek 'Ülkemize yönelik varoluşsal bir tehdit durumunda Putin nükleere başvurabilir' dedi.

Welayet News - Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ülkelerine yönelik "varoluşsal bir tehdit" görmeleri durumunda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi.

Peskov, CNN televizyonunda Christiane Amanpour'un programına konuk olarak Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin yeni değerlendirmelerde bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in hangi şartlar altında Rusya'nın nükleer imkanlarını kullanacağına ilişkin soruya Peskov, "Ortada ülkemiz için varoluşsal bir tehdit olursa, bu olabilir" yanıtını verdi.

PUTİN HENÜZ AMAÇLARINA ULAŞAMADI 

Putin'in şu ana kadar Ukrayna'daki amaçlarına ulaşıp ulaşmadığının sorulması üzerine, Peskov  "Henüz değil. Henüz amaçlarına ulaşamadı" yorumunu yaptı.

Ukrayna savaşını "özel askeri harekât" olarak nitelendiren Peskov, "Operasyonumuz önceden belirlenen planlar ve amaçlar dahilinde ilerliyor" dedi. 



Yeni yorum ekle