Han, Batı’ya ateş püskürdü: Bu zamana kadar kimseye boyun eğmedim

Pt, 21/03/2022 - 18:28

Batı’nın, Rusya'ya yaptırım uygulaması konusundaki baskılarına boyun eğmeyeceğini belirten Pakistan Başbakanı Han, kimseye boyun eğmeyeceğini söyledi.

Welayet News  - Pakistan Başbakanı İmran Han, Ukrayna operasyonu nedeniyle Rusya'ya uygulanan yaptırımlara katılmalarını isteyen ülkelere set tepki gösterdi.

Dargai kentinde dün iktidardaki Pakistan Adalet Hareketi Partisi'nin bir mitinginde konuşan Han, dış politikaya dair kararların bağımsız ve halkın çıkarına olacak şekilde alınacağının altını çizdi.

Rusya'yla ilişkileri bozarak Pakistan'ın eline hiçbir şey geçmeyeceğini belirten Han, bunu yapması için kendisine bu aybaşında mektup yollayan AB, Japonya, İsviçre, Kanada, İngiltere ve Avustralya'dan diplomatların 'protokolü hiçe saydığını' söyledi.

Han, "Bu zamana kadar kimseye boyun eğmedim, ulusumun da eğmesine izin vermeyeceğim" mesajı verdi.

Öte yandan 'Yanlışlıkla füze attık' açıklamasına inanmadığı için ilişkilerin yine gerildiği düşman kardeş Hindistan'a da hakkını veren Han, Rusya konusunda baskılara direnerek kendi vatandaşlarının çıkarına olacak bağımsız kararlar aldığı için komşusunu övdü.

Hindistan da, Rus petrolünü satın almaya devam etmemesi konusunda başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin hedefinde.



Yeni yorum ekle