İmam Hamanei: ABD’nin İran Baskısı Yenilgiye Uğradı

Pt, 21/03/2022 - 09:22

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, İran'da yeni yılın başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz Bayramı münasebetiyle görüntülü bir mesaj yayınladı.

Welayet News  - İran takvimine göre 1401 Hicri Şemsi yılının başlaması nedeniyle bir mesaj yayınlayan İmam Hamanei, Nevruz ile İmam Zaman'ın doğum yıldönümünü büyük İran halkı ile aynı fikirleri paylaşan tüm halklara ve özellikle şehitlerin aileleri, gaziler ve halka; bilim, sağlık, güvenlik ve direniş alanlarındaki çeşitli alanlarda hizmet sunan kişilere tebrik ederek, yeni yılı; 'Bilgi Tabanlı Üretim ve İstihdam Yaratma Yılı' olarak adlandırdı.

İmam Hamanei 1400 yılını (21 Mart 2021- 20 Mart 2022 tarihleri arası) inişli çıkışlı bir yıl olarak değerlendirerek, “Cumhurbaşkanlığı seçimi, geçen yılın en önemli iniş çıkışlarından biriydi, çünkü halk koronanın tehlikeli olduğu dönemde bile seçime katılarak yeni bir hükümet kurdular. Yeni hükümet önceki onurlu hükümetten ayrı bir raya sahip bir halk hükümetidir ve halkta umutları canlandırmıştır” diye belirtti.

 

Geçen yılı korona ile ciddi mücadele ve aşı bulunmasıyla kayıpların önemli ölçüde azalma yılı olarak gördüklerini kaydeden İnkılap Lideri, “Bilim ve teknolojinin çeşitli alanlarında birçok gelişme yaşandı. Aşı ve uydu fırlatılmasına kadar büyük işler yapıldı. Öte yandan Amerikalıların geçen yıl İran'a karşı yapılan azami baskıda utanç verici yenilgilerini itiraf etmeleri, dünyanın diğer iyi haberlerinden biriydi. Direniş kazanmayı sağladı ve aslında İran milleti kazandı” diye konuştu.

 

Geçen yıl dünyanın başka yerlerinde meydana gelen sayısız olaya işaret eden İmam Hamanei, “Bütün bu olaylar İran milletinin emperyalizm karşısındaki yolunun doğruluğunu gösterdi” diye açıkladı.

İmam Hamanei mesajının devamında şu ifadeleri kullandı: “Halkın geçim kaynaklarının kıtlığı, enflasyon ve pahalılık meselesi, 1400'ün en acı meselesiydi. Ekonomik sorunlar tedavi edilebilir ve tedavi edilmelidir. Hicri 15. yüzyılın başında yaşadığımız bu sorunların giderilmesini umuyoruz. Yılın sloganının belirlenmesindeki amaç, kamu görevlilerinin ve halkın hareketine yön vermektir. Bazı yıllarda yılın sloganına uygun olarak iyi başarılar elde edildi, ama bazı yıllarda eksiklikler vardı. Elbette “Üretim; Destekler ve Engelleri Gidermek” yılı olan 1400 yılında da devam etmesi gereken güzel işler yapılmıştır.

Ekonomik sorunları çözmenin anahtarı ve ekonomik zorlukları aşmanın temel yolu üretimdir. Ekonomik büyüme, istihdamın artırılması, enflasyonun düşürülmesi, kişi başına düşen gelirin arttırılması, kamu refahının iyileştirilmesi ve milli özgüvenin ve itibarın arttırılması, son yıllarda iyi etkileri olan milli üretim adı verilen bu iksire bağlıdır.

 

Bu yıl da üretim konusuna, tabii ki üretimin yeni bir katmanına yani 'bilgiye dayalı' ve 'istihdam yaratan' üretimin üzerinde durmaya devam ediyorum.

Bilgiye dayalı ve istihdam yaratan üretimin belirlenmesi kriterini, tüm ekonomik hedeflerde ileriye yönelik ve somut bir adım olarak değerlendiriyorum. Geçen yılki tavsiyesinin sokak tabelalarına, cihazların başlıklarına yılın adını koymak gibi yüzeysel işlerle yetinilmemesi gerektiğini vurgulamak isterim. İnşallah bu sloganda kalmayacak.”



Yeni yorum ekle