Karamollaoğlu'ndan İktidara Dış Politika Vurgusu: Suriye'deki Katliamın Sebebi Kim?

Pt, 21/03/2022 - 09:13

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarın Rusya ve Ukrayna ile ilgili görüşmelerinin dışında Suriye ile ilgili de görüşmeler yapması için çağrıda bulundu.

Welayet News  - Partisinin Kadın Kolları İl Başkanları toplantısında konuşan Karamollaoğlu iktidarın dış politikada bağımsız olmadığını ifade etti.

Dış politikada şahsiyetli olunması gerektiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, “Şahsiyetli dış politika, bir başka ülkeye bakmadan bağımsız bir dış politika uygulamasıdır. Şuanda gelişmiş olan ülkeler, Afrika’da bulunan ülkeleri sömürdüler. Bundan dolayı bu ülkeler fakir kalmıştır. Gelişmiş kabul ettiğimiz ülkeler sömürüye devam ediyor. Biz öyle yapamayız. Bizim inancımızda, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ buyuruyor Peygamber Efendimiz. Gelişmiş kabul edilen ülkelerde bu prensipler yok. Bu yüzdende dünyada huzur, barış yok” diye konuştu.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşa da değinen Karamollaoğlu, “İktidar Ukrayna için kolları sıvadı ama Suriye ne oldu? Suriye’deki katliamın müsebbibi kim? Önce komşunun durumunu çöz. Irak’ın bu hale gelmesine sebep olan kim? Dünyanın en zalim ülkesi İsrail’i ülkemizde kim ağırladı? Siz bunlara bir çözüm bulmadan başkalarının sorunlarını çözmeye çalışıyorsunuz. Tüm dünyada huzur ve barışı gerçekleştirmek için şahsiyetli bir dış politikaya ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle