Kays Hazali: Al-Suud'un Eylemleri İnsanlığın Alnına Bir Utanç Lekesidir

Pt, 14/03/2022 - 07:18

Irak'taki Asaib Ehl-i Hak Hareketi Genel Sekreteri, Suudi Arabistan'da 81 kişinin idam edilmesini kınayarak, Ali Suud'un her geçen gün insanlığın alnında bir utanç lekesi olan suçlar işlemeye devam ettiğini ifade etti.

Welayet News  - Suudi İçişleri Bakanlığı Cumartesi günü bir günde 81 kişiyi idam ederek ülkedeki insan hakları ihlallerini sürdürdü.

İdam edilenler arasında daha önce Suudi hükümeti tarafından çeşitli bahanelerle tutuklanıp hapsedilen 41 Katif Şii genci de bulunuyor.

İRİB'in bildirdiğine göre Irak'taki Asaib Ehli Hak hareketinin genel sekreteri Kays Hazali Twitter'da, Suudi rejiminin bugün düzinelerce insanı, çoğu mezhepçi ve menfur nedenlerle, bazıları ifade özgürlüğüyle ilgili acımasızca infaz ettiğini belirtti.

Hazali,  Suudi rejiminin bu cinayetleri işleyerek  insanlara onurlu bir şekilde yaşama ve yaşama hakkını garanti eden İslam'ın en basit ilkelerine karşı olduğunu gözler önüne serdiğini sözlerine ekledi.

Irak'taki Asaib Ehl-i Hak Hareketi Genel Sekreteri, Suudi Arabistan'da 81 kişinin idam edilmesinin Suud'un zararına olacağını, mazlumların bir gün zalime karşı harekete geçeceğini sözlerine ekledi.



Yeni yorum ekle