UNİCEF: Şimdiye Kadar 10.000'den Fazla Yemenli Çocuk Öldü veya Yaralandı

Pt, 14/03/2022 - 07:15

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu, Yemen halkına karşı savaşın başlamasından bu yana 10.000'den fazla çocuğun öldürüldüğünü veya yaralandığını bildirdi.

Welayet News  - Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Arap Emirlikleri ve diğer birçok ülkenin desteğiyle Mart 2015'ten beri Yemen'i işgal etti ve Yemen'i kara, deniz ve hava yoluyla kuşatarak Yemen'in altyapısının %85'inden fazlasını yok etti.

BM Yemen elçisi tarafından yayınlanan bildiriye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki Arap koalisyonunun Batılı ülkelerin de desteğiyle Yemen halkına karşı başlattığı savaştan bu yana Yemen'de 10 bin 200 çocuk öldü ve yaralandı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Yemen Temsilcisi Philippe Duamelle, 7 yıl önce Yemen'deki çatışmanın başlamasından bu yana, BM'nin 10 bin 200 çocuğun öldürüldüğünü veya yaralandığını belgelediğini, gerçek sayıların ise çok daha yüksek olduğunu kaydetti.

Çatışan tarafları sivilleri korumaya ve çocukların güvenlik ve refahını sağlamaya çağıran Duamelle, Yemenlilerin ve çocuklarının hak ettikleri barış içinde yaşayabilmeleri için sürdürülebilir siyasi çözümün zamanının geldiğini vurguladı.

Yedi yıl sonra UNICEF, Yemenlilerin ve çocuklarının hak ettikleri barışı yaşayabilmeleri için savaşa kalıcı bir siyasi çözüm bulmanın zamanının geldiğini bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekâtının başlaması ve BM'nin ve insan hakları iddiasında bulunan ülkelerin farklı yaklaşımının ardından Yemen Temsilciler Meclisi Başkanı BM'ye alaycı bir konuşma yaparak örgütün Ukrayna'ya gösterdiği ilginin en az dörtte birini Yemen'e göstermesi gerektiğini bildirdi.



Yeni yorum ekle