Dünya Kudüs günü İslam ümmetinin umut kaynağıdır

Cu, 08/06/2018 - 12:16

İran İslami şura meclisi dış siyaset ve ulusal güvenlik komisyon başkanı dünya Kudüs günün Filistin ve Beyt-ül Mukaddes'in kurtulması hedefi ile İslami ummet için umut kaynağı olduğunu belirtti.

Welayet News - Alaeddin Brucerdi dün İRNA'ya verdiği demeçte dünya Kudüs günü önemi hakkında şöyle dedi: Bu yıl Amerika elçiliğinin uluslararası yasalara rağmen Beyt-ül Mukaddes'e taşınması ve de İslam dünyasının Trump tarafından yapılan bu girişime karşı muhalefeti nedeni ile büyük önem taşıyor.
Brucerdi ayrıca Amerika elçiliğinin Beyt-ül Mukaddes'e taşıma girişimi, başta Filistin halkı olmak üzere tüm Müslümanların  öfkesine ve hoşnutsuzluğuna sebep olduğunu belirtti.
İslam ümmetinin bu yıl Kudüs günündeki hareketinin geçen yıllara nazaran daha güçlü ve ezici olacağını belirten Brucerdi, Siyonist rejimim mazlum Filistin halkının, Amerika elçiliğinin Kudüs'e taşınmasına itiraz gösterilerine daha vahşi ve şiddet içeren saldırılarına işaretle, bu gösteriler sırasında onlarca Filistinlinin şehit ve binlercesinin de yaralandığını söyledi.

 



Yeni yorum ekle