İslam ümmeti İmam Humeyni’ye (r.a) borçludur / Dünya Kudüs Günü yeni nesli Filistin davasıyla tanıştırdı

Cu, 08/06/2018 - 07:57

Lübnan Müslüman Alimler Topluluğu üst düzey üyesi Şeyh Süheyb Hibli, Dünya Kudüs Günü sayesinde Filistin meselesinin İslam ümmetinin yeni nesli tarafından unutulmadığını ifade ederek, İslam ümmetinin İmam Humeyni’ye (r.a) borçlu olduğunu söyledi.

Welayet News - Lübnan Ülfet Cemiyeti Başkanı ve direnişi destekleyen alimler birliği üst düzey üyesi Şeyh Süheyb Hibli, Rasa News muhabiriyle gerçekleştirdiği röportajda, Dünya Kudüs Günü arafesinde Filistin halkının gösterilerinin arttığını işaretle, Arap devletleri ve milletlerinin Kuds-i Şerif’e karşı sorumluluklarından el çektiği bir zamanda İmam Humeyni’nin (r.a) Dünya Kudüs Gününü gündeme getirdiğini, Allah Tebareke ve Teala’nın da İmam Humeyni’yi (r.a) Müslümanlara ve Filistin meselesine yardım etmek için seçtiğini söyledi.

Şeyh Hibli, devamla şu ifadelerde bulundu: “İran İslam İnkılabı bölgede büyük şeytan Amerika ve siyonist rejime karşı gerçekten İslami bir duruş sergileyen ilk inkılaptır. İmam Humeyni (r.a) de İran İslam İnkılabının Kuds-i Şerif’e destek olma ve istikbara karşı mücadele temeli üzerine kurulu olduğunu açıklamış ve bu doğrultuda, siyonist rejimin işgalinden sonra dünyada ilk Filistin elçiliği Tahran’da açılarak faaliyete başlamıştır”.

“Arap hainlerinin Filistin davasını unutulmaya terkettikleri bir dönemde, mübarek Ramazan ayının son Cuma gününün, İslam’ın Kuds-i Şerif gibi kutsallarına halkın dikkatlerini çekmek amacıyla Dünya Kudüs Günü olarak belirlenmesi ilahi bir gişimdi. İran’da İslam İnkılabı şekillenirken bölgenin bazı ülkelerinde olduğu gibi siyasi çıkarlar ve dünyevi amaçlar temelinde şekillenmedi ve bu yüzden, bazı Arap ülkeleri şahsi çıkarlar nedeniyle Filistin’e yönelik siyasetlerini değiştirirken İran’ın Filistin’i ve direniş eksenini destekleme konusundaki yaklaşımı değişmemiş ve sabit kalmıştır”.

Direnişi destekleyen alimler birliği üst düzey üyesi, Kuds-i Şerif’i ve Filistin halkını savunduğu için İran İslam Cumhuriyetine karşı artan baskılara değinerek, “İran, mazlumu savunmanın bedelini ödüyor. Eğer Şah döneminde olduğu gibi Filistin meselesini görmezden gelip İsrail ile uzlaşsaydı ortada yaptırımlar ve basıkılar diye bir şey olmazdı. Hakikatte, direnişe destek veren bütün ülkeler Filistin’i savundukları için ve İsrail ile mücadele ettiklerinden dolayı en ağır yaptırımlara maruz kaldılar”diye anımsattı.  

Ülfet Cemiyeti Başkanı, şöyle devam etti: “İmam Humeyni’nin (r.a) vefat yıldönümü ve geri dönüş gösterileriyle aynı zamana denk geldiği için bu yıl ki Dünya Kudüs Gününün önemi, önceki yıllara göre daha da artmıştır.  Endülüs gibi ikinci bir İspanya’ya dönüşmesin diye Filistin’i unutmayacağız. Eğer İmam Humeyni (r.a) Dünya Kudüs Gününü belirlememiş olsaydı, İslam ümmetinin yeni nesli işgal altındaki Filistin hakkında bir bilinçleri olmazdı”.

Arap ülkerinin İsrail’le ilişkilerini normalleştirmelerini de eleştiren Şeyh Hibli, şöyle dedi: “Bu tür teşebbüslerle Filistin meselesinin unutulup tarihe karışması amaçlanmaktadır. Fakat, Dünya Kudüs Günü Müslümanların izzetini, kerametini yeniden diriltti. Filistin, direniş ekseni ve Filistin intifadası İmam Humeyni’ye (r.a) borçludur. İsrail’le ilişkilerin normalleştirilmesi, Al-i Suud, Al-i Halife vd. gerçek yüzünü ortaya çıkarması ve bu mücrimleri İslam dünyasında teşhir etme gibi olumlu bir özelliği olmuştur”.

Lüblanlı Sünni alim, son olarak, şu açıklamalarda bulundu: “Arap yöneticilerinin Yemen, Bahreyn, Suriye, Irak ve Filistin’in mazlum halklarına yönelik işledikleri katliam ve cinayetler yakında saltanatlık tahtlarını başlarına geçirip yerle bir edecektir. Bahreyn ve Yemen’in mazlum milletlerine karşı kullanılan savaş techizatları ve ordularla İsrail hedef alınmış olsaydı bu gün Filistin özgür olmuştu. Arap ülkleri DAİŞ yerine, Filistinli mücahitlere silah verseydı, mali destek sunsaydılar şimdi Kuds-i Şerif’te özgürlük namazı kılardık”.     

Welayet News      



Yeni yorum ekle