Faysal Mikdad: Teröristler Suriye'nin Kuzeyinden Ukrayna'ya Gönderiliyor

Çar, 09/03/2022 - 06:54

Suriye Dışişleri Bakanı, Ukrayna'ya gönderilmek üzere Suriye'nin kuzeyinden teröristlerin görevlendirildiğine değinerek, Moskova'nın askeri operasyonunun hedeflerine ulaşacağını söyledi.

Welayet News  - Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, bu ülkenin karşı karşıya olduğu terör savaşında direndiğini ve zafer kazandığını vurguladı.

Faysal Mikdad şu ifadelerde bulundu: ‘Tel Aviv, Suriye'nin bu rejimin saldırılarına mutlaka karşılık vereceğini bilmelidir. Suriye, İsrail’in saldırılarına yanıt verebilecek güçtedir ve bu saldırılara yanıt verme Suriye'nin iradesindedir.

Siyonist rejimin Suriye'ye saldırısı, IŞİD'in terör saldırısının ardından gerçekleşti. Sadece topraklarımızı özgürleştirdikten sonra sakinleşeceğiz.

Amerikalı işgalciler hala Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunuyor. Suriye olmasaydı, Batı tüm dünyaya hâkim olurdu.

Birçok Arap ülkesi Suriye’nin Arap Birliği'ne dönmesini memnuniyetle karşılıyor.’

Faysal Mikdad aynı zamanda Ukrayna krizine de değinerek şu ifadelerde bulundu: ‘Rusya'nın yanındayız. Çünkü vahşi Batı kendini kontrol edebilecek güçte değildir.

Batı, Suriye'de terörü destekledi ve bu yüzden Suriye Rusya'nın yanında yer aldı. Avrupa Birliği Ukrayna'da Nazizmi destekliyor.

Teröristler Suriye’nin kuzeyinde Ukrayna savaşı için toplanıyor ama Rusya Ukrayna'da hedeflerine ulaşacak büyük bir ülkedir.’

Suriye Dışişleri Bakanı konuşmasının sonunda Hizbullah'a övgüde bulunarak, Lübnan direnişinin Suriye halkının kalbinde olduğunu vurguladı ve "Biz ancak Arap ülkeleri ile İran arasındaki ilişkiler kurulduğunda rahatlayacağız. İran Arapların düşmanı değildir" dedi.



Yeni yorum ekle