Erdoğan'ın Dört Gözle Beklediği ​İsrail Cumhurbaşkanı Herzog Türkiye'ye Geliyor

Sa, 08/03/2022 - 18:36

Siyonist Rejim Cumhurbaşkanı Herzog, yarın Türkiye'ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Ziyaret, İsrail'den 15 yıl sonra cumhurbaşkanı düzeyindeki ilk ziyaret olacak.

Welayet News  - Türkiye'nin dış politikada Körfez ülkeleri ile Ermenistan'ın yanı sıra İsrail'le de ilişkilerde başlattığı yeni dönemde ilk kritik ziyaret yarın gerçekleştirilecek.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle 9-10 Mart'ta Türkiye'yi ziyaret edecek. Herzog ile Erdoğan görüşmesinde, Türkiye-İsrail ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilecek, iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak. Yine görüşmelerde enerji iş birliğinin de ön plana çıkması bekleniyor.
 
TELEFONLA BAŞLADI

 

Türkiye-İsrail ilişkilerinde diyalog süreci, Herzog'un cumhurbaşkanlığına seçilmesinin ardından Erdoğan'ın tebrik telefonuyla başladı. İki lider arasındaki telefon diplomasisi sonraki süreçte de devam etti. Erdoğan ve Herzog farklı tarihlerde 3 kez daha görüştü.

Herzog, İsrail'den Türkiye'ye 15 yıl sonra cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyareti yapacak. İsrail'den Türkiye'ye cumhurbaşkanı düzeyinde son ziyaret, 12 Kasım 2007'de Şimon Peres tarafından yapılmıştı.



Yeni yorum ekle