ABD'nin Afganistan'dan Kaçma Deneyimi Suriye'nin Doğusunda da Tekrarlanacak

Pt, 07/03/2022 - 08:20

İran İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei’nin Yüksek Askeri Danışmanı Tümgeneral Yahya Rahim Safevi, “Amerikalıların Afganistan'dan utanç verici bir şekilde nasıl kaçtığını gördünüz ve bu kaçış Irak'ta tekrarlanacak” dedi.

Welayet News  - Tümgeneral Safevi, Şeyh Abdülazim Türbesinde düzenlenen “Güvenlik ve İktidar Erleri” başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, Şehit Süleymani’nin özelliklerine değinerek şunları söyledi: ‘Hacı Kasım, İslami Direnişin uluslararası bir şahsiyetidir. Tüm dünya Hacı Kasım’ı tanıyor ve Hindistan’da Hacı Kasım’ın yası için bin merasim düzenlenmiştir.

Hacı Kasım’ın şehit edilmesi ve şehit olması, Amerikalılar için Onun hayatta kalmasından daha tehlikeli oldu ve milyonlarca Müslüman Amerikalılara, Trump’ın ve Amerika ordusunun cinayetlerine karşı oldu.

İmam Hamanei, Amerikalıların Batı Asya'yı terk etmesi gerektiğini söyledi. Amerikalıların Afganistan'dan nasıl rezil bir şekilde kaçtığını gördünüz ve bu kaçış Irak’ta ve Doğu Suriye'de de tekrarlanacak ve bu kaçış Fars Körfezi'nden de de başlayacaktır.

Amerikalılar burada kalmazlar. Bölge ülkeleri Amerikalıların kalmasına izin vermiyor.’

Tümgeneral Safevi, konuşmasında Rusya-Ukrayna savaşına da değindi ve şunları söyledi: ‘Amerikalılar, NATO ve 30 ülkenin Rusya-Ukrayna savaşı karşısında nasıl geri adım attığını görüyorsunuz.

Gerçek şu ki, Amerikalılar düşüyor. Amerikan imparatorluğu hem ahlaki hem de güç bakımından geriliyor ve yükselen ve kazanan güç İslam’dır.’



Yeni yorum ekle