Batı'nın Sözde İddiası; Siyasetin Sanattan Ayrılması!

Cu, 04/03/2022 - 16:55

Dünyanın önde gelen orkestra şeflerinden Rus Valery Gergiev, Rusya-Ukrayna anlaşmazlığı hakkında yorum yapmayı reddettiği için Münih belediye başkanı tarafından orkestra şefi görevinden alındı.

Welayet News  - Business Insider'ın haberine göre, dünyanın önde gelen orkestra şeflerinden Valery Gergiev, Münih belediye başkanının Rusya-Ukrayna ihtilafı hakkında yorum yapmayı reddettiği için Münih Filarmoni Orkestrası'ndan kovuldu.

Valery Gergiev, 1990'lardan beri kişisel arkadaşı olan Putin'in uzun süredir destekçisiydi, ancak Rusya-Ukrayna savaşından sonra Alman Oria bu durumu göz önüne alarak onu işten çıkardı.

Münih belediye başkanı Dieter Reiter, Pazartesi günü yaptığı basın açıklamasında Gargiev'in Münih Orkestrası ile çalışmasının sona erdiğini duyurdu.

Petersburg'daki Marinsky Tiyatrosu'nun eski genel ve sanat yönetmeni olan Gergiev, 2013 yılında Putin tarafından resmi "Emek Kahramanı" plaketi ile onurlandırılmıştı.

Rus orkestra şefi, 2014 yılında Kırım'ın Rusya'ya ilhakını destekleyen bir mektup imzaladıktan sonra Batı tarafından eleştirilmişti.

BBC'nin bildirdiğine göre Gregory, 2016'da Palmira bölgelerinin Rus destekli Suriye güçleri tarafından kurtarılmasından kısa bir süre sonra Suriye'nin Palmira kentinin harabelerinde bir konser verdi.



Yeni yorum ekle