Ensarullah’tan BM Güvenlik Konseyi'nin Yemen Kararına Tepki

Sa, 01/03/2022 - 18:12

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı ve Ensarullah Siyasi Bürosu Üyesi Muhammed Ali el-Husi, Güvenlik Konseyi'nin Ensarullah'a yönelik kararına tepki gösterdi.

Welayet News  - Muhammed Ali el-Husi, "Amaç mülkiyet değil adalet olsaydı, ABD-Suudi-BAE saldırgan koalisyonu ülkeleri tarafından Yemen'in kasıtlı olarak hedef alınması ve savaş suçlarının işlenmesi, silah ambargosu için kriter olurdu." açıklamasında bulundu.

Yemen İnkılabı Yüksek Komitesi Başkanı, "Amerikalılar, İngilizler ve diğerleri Fars Körfezi'nde silahlarının satın alındığından emin olduktan sonra, Yemen'e yapılan saldırılarda, Yemenli çocukları öldürmedeki etkinliğini test ediyor. Filistin'de olduğu gibi Filistinliler silahsızlandırılıyor ve savaş suçu işleyen bir rejime veriliyor." dedi.

Muhammed Ali el-Husi, "Yemen Cumhuriyeti'nin şimdi daha önce sahip olmadığı yeni bir silahı var ve bu, Allah'a şükür, elde ettikleri cesur Yemen cihadıdır ve ABD-İngiliz-Suudi-BAE koalisyonunun ve onun askeri müttefiklerinin yenilgisidir." diye belirtti.

Ensarullah'ın siyasi bürosunun bir üyesi olan Muhammed el-Buhti de bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: "Güvenlik Konseyi'nin ABD, İngiltere, Fransa, Rusya ve Çin ile birlikte Yemen'e yönelik silah ambargosunu genişletme ve meşru müdafaa hakkından yoksun bırakma kararı, dünyanın adalete dayalı yeni bir dünya düzenine olan ihtiyacının altını çiziyor."

Muhammed el-Buhti, açıklamasının devamında şöyle dedi: "Bu karar lehinde oy veren ülkelere şöyle diyoruz: Sizin ve baskıcı kararlarınız, bizim ayaklarımızın altındadır, çünkü biz sadece Allah'a güveniriz."

Güvenlik Konseyi, Yemen'deki saldırganlara açık destek amacıyla Ensarullah Hareketi'ne yaptırımlar getiren bir kararı kabul etti.

Ensarullah'a uygulanan silah ambargosunun uzatılmasına ilişkin karar 11 kabul ve 4 çekimser oyla (Norveç, Meksika, Brezilya ve İrlanda) kabul edildi.



Yeni yorum ekle