Bugün Peygamber Efendimizin (s.a.a) Biset Günü

Sa, 01/03/2022 - 07:44

Bugün hicri kameri takvimle 27 Recep 1443, Yüce İslam Peygamberi hz. Muhammed –saa- Biset Günü.

Welayet News  - Miladi 570 yılında Mekke'de dünyaya gelen hz. Muhammed -saa- 40 yaşına gelince 27 Recep tarihinde,  yüce Allah tarafından peygamberlikle görevlendirildi.

O yüce şahsiyet çocukluğundan beri varlık ve ilahi ayetlere derin bir bakış içerisinde olup, insanın yüce kerametini düşünürdü.

Sadakat, yardım severlik ve emanetçilik konusunda tüm insanlığın ezberi olan o hazret, zamanının büyük bir bölümünü ibadet ve tefekkür etmek için Mekke şehrinin kuzeyindeki Nur dağında bulunan Hira mağarasında geçiriyordu. Hz. Muhammed –saa- yine Hira mağarasında tefekkür ve ibadete çekildiği günlerden birinde Cebrail -as- peygamber efendimizin huzuruna giderek yüce Allah tarafından peygamberlikle görevlendirildiğini bildirir.

İslam peygamberinin Biseti; insanın şirk, adaletsizlik, ayrımcılık, cehalet ve fesattan ayrılıp, yüce Allah'a yönelerek, maneviyat, adalet ve keramete doğru hareket etmenin başlangıç noktasıydı.

Kur'an ve Ehl-i Beyt Mektebi ve onun yayın organı Welayet News olarak Fahr-ı Kainat hz. Muhammed –sav- Biset Gününü, tüm İslam alemine tebrik ediyoruz.

İslami İran'da, Biset Günü dolaysıyla muhtelif etkinlikler düzenlenerek kutlamalar yapılıyor.



Yeni yorum ekle