Japonya’dan Rusya'ya Yaptırım Kararı

Pt, 28/02/2022 - 09:01

Rusya ve Ukrayna'dan heyetlerin bugün Belarus'ta görüşmesi bekleniyor.

Welayet News  - Rusya'nın Donbass'a operasyonunun yeni haftasının bu ilk gününde Moskova ve Kiev'den heyetlerin bugün birkaç saat içinde Belarus'ta müzakereye oturması bekleniyor. Rusya'ya yönelik yaptırımlar ile Ukrayna'ya yardımlar sürse de son olarak Brezilya lideri Bolsonaro operasyon konusunda tarar tutmayacaklarını duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetlerini tanıması sonrası başlattığı operasyonda yeni haftaya girildi.

Başta AB olmak üzere Batılı taraflardan Rusya'nın ekonomi, spor ve basınına yaptırımlar sürüyor; birçok ülke Rusya'ya hava sahasını kapattı.

Rusya ve Ukrayna'dan heyetlerin bugün Belarus'ta görüşmesi bekleniyor.

Ayrıca Norveç merkezli enerji şirketi Equinor, Rusya'daki ortak girişimlerden çıkmaya başlayacağını ve ülkedeki yeni yatırımları durdurduğunu açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada, Equinor'un Rusya'da 30 yılı aşkın süredir faaliyet gösterdiği ve 2012'den beri Rus petrol şirketi Rosneft ile iş birliği anlaşması olduğu belirtildi.

Öte yandan Japonya da, Rus bankaların uluslararası para transferi SWIFT sisteminden çıkarılması yaptırımına katılacak.

Operasyonun 'uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiğini' belirten ve bunu şiddetle kınadığını yineleyen Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Putin ile bazı hükümet yetkililerinin mali mal varlıklarını dondurma kararı aldıklarını açıkladı.

Sputnik



Yeni yorum ekle