Moskova'dan Ukrayna Hususunda Yeni Adım

Pa, 27/02/2022 - 09:03

Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev yetkililerinin müzakereyi reddetmesinin ardından Vladimir Putin'in Rus silahlı kuvvetlerine harekat planına göre her yönden saldırıya devam etme emri verdiğini bildirdi.

Welayet News  - Kremlin'e göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kiev yetkilileriyle beklenen görüşmeler nedeniyle Rus birliklerinin askıya alınması emrini vermişti, ancak Ukrayna tarafı Moskova ile müzakere etmeyi reddetti. Özel harekat planına göre dün öğleden sonra yeniden saldırılar başladı.

Daha önce Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Kiev'in Moskova ile görüşmeyi reddettiğini ve konunun başka bir güne ertelenmesini önerdiğini söyledi.

Buna rağmen Ukrayna Devlet Başkanı'nın basın ofisinden yapılan açıklamada, Kiev'in Rusya Devlet Başkanı'nın teklifini kabul ettiği ve iki tarafın barış görüşmelerinin yeri ve zamanı konusunda istişarelerde bulunduğu belirtilmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Tümgeneral Igor Konaşinkov, cumartesi akşamı yaptığı açıklamada; Kiev'in 25 Şubat'ta Moskova'da müzakerelere hazır olduğunu açıklamasının ardından Rus operasyonlarının ana yönlerinde aktif girişimlerin askıya alındığını ancak müzakere önerisinin reddedilmesinin ardından Rus Silahlı Kuvvetleri birimlerine harekat planına göre her yöne saldırmaları emrinin verildiğini duyurdu.

Rus yetkiliye göre, Donetsk ve Luhansk güçleri, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin desteğiyle Ukrayna ordusu mevzilerine yönelik saldırılarını başarıyla sürdürüyor, daha fazla yerleşim alanını ele geçiriyor ve operasyonun başlangıcından itibaren 46 km derinliğe ilerlediler.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna halkına, sivillerin hayatlarının tehlikeye girmemesi için yerleşim bölgelerinden ağır silahları kaldırmaları için Ukraynalı yetkililere çağrıda bulundu.



Yeni yorum ekle