Rusya SWIFT sisteminden çıkarılıyor

Ct, 26/02/2022 - 23:53

Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyonları sürerken Kiev'den direniş çağrıları yapılıyor. ABD ve AB, son olarak bazı Rus bankalarını uluslararası bankacılık sistemi SWIFT'ten çıkarma kararı aldı.

Welayet News  - Ukrayna'nın farklı bölgelerinde Rusya askerlerinin operasyonları devam ederken Devlet Başkanı Zelenskiy, Kiev'den "Buradayım, silah bırakmayacağız" mesajı verdi. Taraflar arasında gün içinde karşılıklı müzakere mesajları gelirken, son olarak Batı dünyası Rusya'yı uluslararası bankacılık sistemi SWIFT'ten çıkarma kararı aldı.

ABD ve Avrupa Birliği Rusya'yı uluslararası bankacılık sistemi SWIFT'ten  çıkarma kararı aldı. Karar, ABD, İngiltere, AB ve Kanada tarafından ortak yazılı açıklamayla duyuruldu. Yazılı açıklamada, Rusya Merkez Bankası'nın uluslararası rezervlerinin de kısıtlanacağı belirtildi.

Yazılı açıklamayla eş zamanlı olarak, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de 'AB'nin ABD ve diğer Batılı müttefikleriyle birlikte bir dizi Rusya bankasını SWIFT sisteminden çıkarmak dahil, yeni bir yaptırım paketi konusunda uzlaştığını' açıkladı.

Almanya hükümetinden yapılan açıklamada da, yeni yaptırım paketinde Rusya Merkez Bankası'nın rubleyi destekleme kapasitesinin de hedef alınacağı belirtildi. Açıklamada, zengin Rusya vatandaşları ile ailelerinin 'altın pasaport' almasının da engelleneceği bilgisi verildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle