Bölgesel Diplomaside Yeni Sayfa; Katar'ın İran Daveti

Per, 24/02/2022 - 16:12

İran hükümeti sözcüsü, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın 10 yıl sonra Katar'a yaptığı ziyareti Fars Körfezi ülkeleriyle ilişkilerde bir dönüm noktası olarak nitelendirdi ve "komşuluk diplomasisi güçlü bir İran'a doğru ilerlemek için aktif bir programdır." dedi.

Welayet News  - İran hükümet sözcüsü Ali Bahadori Cehrumi,  dün Twitter hesabından şunları yazdı: "İran Cumhurbaşkanı'nın Katar'a yaptığı ziyaret, İran'ın halkçı hükümetinin Gaz İhraç Eden Ülkeler Meclisi'ne özel ilgisini gösterdi."

Bahadori Cehrumi, güçlü bir İran'a doğru ilerlemek için komşuluk diplomasisinin önemine vurgu yaparak,  İran'ın komşuluk diplomasisine Tacikistan, Türkmenistan ve Rusya'dan başladığını  ve Katar'a ulaştığını söyledi.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Katar Emiri'nin daveti üzerine Pazartesi günü  doğal gaz ihraç eden ülkeler meclisinin altıncı zirvesine katılmak üzere Doha'ya gitmişti.

Reisi burada yaptığı konuşmada, ''Bölgedeki komşular, ülkeler ve dostlarla ilişkileri genişletmek, İran hükümetinin dış politikasının ana önceliğidir'' dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle