ABD'den Yemen Ensarullah hareketiyle bağlantılı 12 şirket ve kişiye yaptırım

Per, 24/02/2022 - 06:41

ABD Hazine Bakanlığı, Yemen Ensarullah hareketiyle bağlantıları olduğu bahanesiyle dün 9 şirket ve 3 kişiye yaptırım kararı aldı.

Welayet News  - ABD Hazine Bakanlığı, bu zamana kadar Yemen Ensarullah hareketiyle bağlantılı kişi ve kuruluşlara defalarca yaptırım uyguladı.

ABD ve müttefikleri, Yemen ordusunun ve halk komitelerinin Suudi saldırgan koalisyonuna karşı başarısının ardından Yemen Ensarullah hareketi üzerindeki baskıyı artırma çabalarını hızlandırdı.

Fars Haber Ajansı'na göre, ABD Hazine Bakanlığı yaptığı açıklamada 9 şirket ve 3 kişiyi Yemen Ensarullah hareketiyle mali bağları olmakla suçladı.

Ambargo uygulananlar arasında Yemen vatandaşı olmayan iki kişi (bir BAE vatandaşı ve bir Yunan vatandaşı) bulunuyor.

Yaptırım uygulanan şirketler Yemen, Türkiye ve BAE'den.

Yemen'in Saide valisi Muhammed Cabir Awaz, geçtiğimiz günlerde Suudi saldırgan koalisyonunun Yemen'deki suçlarını kınarken,  Yemen'de işlenen suç ve cinayetlerden tamamen ABD'nin sorumlu olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'de başlattığı savaş şimdiye kadar yüz binlerce Yemenlinin ölümü ve yaralanmasına neden oldu. En az 4 milyon Yemenli evinden barkından oldu.

Suudi Arabistan'ın askeri saldırganlığı ayrıca Yemen'in altyapısının yüzde 85'inden fazlasını yok etti ve ülkeyi ciddi şekilde gıda ve ilaç sıkıntısına soktu.



Yeni yorum ekle