Rusya'ya Karşı İlk Adım; Almanya Kuzey Akım 2'yi Askıya Aldı

Sa, 22/02/2022 - 17:18

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rus doğalgazını ülkeye taşıyacak olan Kuzey Akım 2 projesinin onay sürecini durdurduklarını söyledi.

Welayet News  - Almanya Başbakanı Olaf Schultz Berlin'deki gazetecilere hükümetinin Moskova'nın Ukrayna'daki eylemlerine yanıt verdiğini söyledi. Scholz'a göre, Berlin boru hattı onayını "yeniden değerlendirmeye" karar verdi.

Başbakan Scholz, "Ukrayna bölgelerinin ayrılmalarını kabul etmiyoruz. Rusya'nın hamlesinden sonra Kuzey Akım 2'ye onay verilemez. Almanya doğalgaz ithalatını çeşitlendirmeyi değerlendiriyor.

Şimdi durum kökten değişti  ve Kuzey Akım 2'nin lisanslanması kesinlikle zaman alacak. Güncel gelişmeler ışığında Kuzey Akım 2 için de bu durumu yeniden değerlendirmemiz gerekiyor. Bugün Almanya Ekonomi Bakanlığı'ndan enerji güvenliğini analiz ederek mevcut geri çekmesini istedim.

Kulağa teknik geliyor, ancak gaz boru hattının şu anda sertifika almaması için gerekli bir idari adım" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın yıllık gelirinin yüzde 60'ı hidrokarbon ürünlerinden geliyor. Petrol ve doğalgaz ülke ekonomisinin üçte birini oluşturuyor.

Almanya Ekonomi Bakanı Robert Habeck, bakanlığının Kuzey Akım 2 raporunu Federal Soruşturma Bürosu'ndan geri çektiğini doğruladı. Almanya Ekonomi Bakanlığı'nın Kuzey Akım 2 projesini yeniden değerlendireceğini ve o zamana kadar başlamayacağını söyledi.

Olaf Scholz, Almanya'nın Ukrayna'ya silah ihracatı konusundaki tutumunun değişmediğini de söyledi.



Yeni yorum ekle