Bahreynli Yetkili: Mossad Bahreyn'de ve Kalmaya Devam Edecek

Sa, 22/02/2022 - 17:14

Bahreyn Dışişleri Bakan Yardımcısı, "Mossad, iki taraf arasındaki güvenlik ve istihbarat işbirliğinin bir parçası olarak Bahreyn'de var ve var olmaya devam edecek" dedi.

Welayet News  - İşgalci İsrail medyası Bahreyn Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullah bin Ahmed el-Halife’nin Mossad'ın Bahreyn'in İsrail ile güvenlik ve istihbarat işbirliğinin bir parçası olarak Bahreyn'de bulunduğunu söylediğini aktardı.

Ali Halife’nin açıklamaları, işgal rejimi Başbakanı Naftali Bennett'in Bahreyn'i ziyaret edip Veliaht Prens ile görüşmesinden birkaç gün sonra Gantz'ın Bahreyn ziyareti ve iki taraf arasında bir güvenlik işbirliği anlaşmasının imzalanmasından birkaç hafta sonra yaptı.

İşgal rejimi internet sitesi Valla, Bahreynli yetkilinin açıklamalarını "olağanüstü, halka açık ve doğrudan" olarak nitelendirdi ve "Bu kadar açık sözlü olması çok sıra dışı" dedi.

Al-i Halife, "İsrail ile Bahreyn arasında istihbarat işbirliği var. "Mossad Bahreyn'de ve onlar bölgedeler ve Bahreyn ile İsrail arasındaki bu güvenlik işbirliği daha fazla güvenlik ve istikrar sağlıyorsa, olması gerekir.

 İsrail ile güvenlik ve istihbarat işbirliği, ortaklığımızın bir parçasıdır ve öyle olmaya devam edecektir’ ifadelerini kullandı.

15 Eylül 2020'de Bahreyn ve Birleşik Arap Emirlikleri temsilcileri Beyaz Saray'da düzenlenen bir törenle işgal rejimi ile ilişkilerin normalleşmesine ilişkin bir anlaşma imzaladılar.



Yeni yorum ekle