Johnson'dan korkutan Rusya iddiası: En büyük savaşı planlıyorlar

Pa, 20/02/2022 - 10:10

Rusya ve Ukrayna gerilimi tırmanırken İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Moskova'nın Kiev'i kuşatacak bir işgal başlatma niyetinde olduğunu ve 1945'ten bu yana en büyük savaşı planladığını öne sürdü.

Welayet News  -  İngiltere Başbakanı Boris Johnson, kanıtların Rusya'nın 'Avrupa'da 1945'ten bu yana en büyük savaşı' planladığını ortaya koyduğunu öne sürdü.

BBC'ye konuşan İngiltere Başkanı Johnson, Moskova'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'i kuşatacak bir işgal başlatma niyetinde olduğunu gösterdiğine işaret etti.

'1945'TEN BU YANA AVRUPA'DAKİ EN BÜYÜK SAVAŞI PLANLIYOR'

Johnson TSİ ile 12.00'de yayınlanacak röportajında, "Gerçek şu ki tüm işaretler, planın bazı açılardan çoktan başlamış olduğu yönünde. Korkarım ki gördüğümüz plan, 1945'ten bu yana Avrupa'daki en büyük savaş olabilecek bir şey için. İnsanların sadece Ukraynalıların değil, aynı zamanda genç Rusların da potansiyel kayıplarını göz önünde bulundurması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

İstihbaratın, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev'i kuşatacak bir işgal başlatma niyetinde olduğunu gösterdiğine işaret eden Johnson, ABD Başkanı Joe Biden'ın Batılı liderlere, istihbaratın Rus kuvvetlerinin Ukrayna'ya sadece doğudan, Donbass üzerinden değil, Belarus ve Kiev çevresindeki bölgeden girmeyi planladığını söylediğini aktardı.

 



Yeni yorum ekle