Riyad: Tahran'la beşinci tur müzakerelere hazırız

Pa, 20/02/2022 - 08:58

S. Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan, Riyad yönetimi İran İslam Cumhuriyeti ile beşinci tur müzakerelere hazır olduğunu açıkladı.

Welayet News  -  Şimdiye kadar İran ve S. Arabistan arasında Bağdat’ta sonuncusu 21 Eylül 2021’de olan dört tur müzakere düzenlendi.

İran İslam Cumhuriyeti şimdiye kadar birçok kez S. Arabistan ile müzakerelere devam etmeye hazır olduğunu ve bunun için karşı tarafın iradesini beklediğini ilan etti.

Fars haber ajansının haberine göre, S. Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan 58. Münih güvenlik konferansının kulisinde yaptığı açıklamada, Riyad yönetimi İran ile beşinci tur müzakereleri beklediğini, gerçi önceki müzakerelerde herhangi bir köklü gelişme kaydedilmediğini belirtti.

Riyad yönetiminin Tahran ile anlaşmaya varmak için pratik adımları atmaya hazır olmadığına değinmeyen Bakan Faysal, İran’ın anlaşmaya varmak üzere yeni bir yol bulmak için ciddi eğilim sergilemesini umduklarını kaydetti.

Ülkesi hâlâ Yemen milleti ile savaşan Bakan Faysal bin Ferhan ayrıca Riyad yönetimi Yemen’in istifa eden hükümetine destek vermeye devam edeceğini ve Yemen’in milli kurtuluş hükümetini ateşkes konusunda ikna etmeye çalışacaklarını ifade etti.

58. Münih güvenlik konferansına katılmak üzere Almanya’da bulunan S. Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan konferansın kulisinde ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’le İran’ın nükleer dosyasını ve Tahran ile Riyad arasındaki müzakereleri görüştü.

Tags: 


Yeni yorum ekle