Ukrayna'nın Luhansk kentinde iki şiddetli patlama

Ct, 19/02/2022 - 07:56

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk'te bir arabada bomba patlamasından saatler sonra, Sputnik haber ajansı Luhansk'ın eteklerindeki boru hatlarında iki büyük patlama olduğunu bildirdi.

Welayet News  - Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Luhansk Halk Cumhuriyeti'nin Luhansk şehri yakınlarındaki bir gaz boru hattında üst üste iki patlama meydana geldi. Luhansk'daki yetkililer, patlamaya sabotajın neden olduğunu açıkladı.

Sputnik haberin bildirdiğine göre, Luhansk yakınlarında yer alan Drujba doğalgaz hattı üzerinde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından büyük bir yangının meydana geldiği belirtildi. İlk patlamadan yaklaşık bir saat sonra aynı bölgede ikinci bir patlama daha yaşandı.

Yerel doğalgaz dağıtım idaresi Luhanskgaz'dan yapılan açıklamada, olay yerine çok sayıda acil durum ekibi, itfaiye ve emniyet birimlerinin gönderildiği kaydedildi.

Yetkililer, yangının söndürüldüğünü bildirirken, olayda ölü ya da yaralı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

Ukrayna kuvvetleri Perşembe ve Cuma günleri, Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetlerinin çeşitli bölgelerini ağır silahlarla topçu ve havan toplarıyla bombaladı, bu da birkaç konutta hasara yol açtı.



Yeni yorum ekle