İrlandalı Vekil'den AP'ye Afganistan Tokadı; Haydutluğa Sessiz Kalınıyor

Cu, 18/02/2022 - 14:04

Batı medyasında çıkan haberlere göre, Biden hükümeti Amerika’da milyarlarca dolarlık serveti dondurularak el konulan Afgan halkını açlığa mahkum edecek.

Welayet News  - İşgal ettiği Afganistan’dan arkasına bakmadan kaçmak zorunda kalan büyük şeytan Amerika, işbirliğine yanaşmayan Taliban hükümetini cezalandırmak için dondurduğu milyarlarca dolarlık Afganistan’a ait servetle ilgili skandal bir karar aldı.

Batının şeytani planları bitmek bilmiyor. Avrupa Birliği (AB) ayağıyla, Afganistan’a, kadınların eğitim ve iş hakkı gibi sözde özgürlük yalanları pazarlayan Batı, ABD ayağıyla da Afgan halkını açlıktan ölüme mahkum ediyor.

İstediği kazanımları elde edemeden Afganistan’dan defolup gitmek zorunda kalan ABD, işbirliğine yanaşmayan Taliban hükümetini, Afgan halkını açlığa mahkum etmekle cezalandırma yoluna gidiyor. ABD’nin açık bir insan hakları ihlali olan, el koyarak çaldığı milyarlarca dolarlık Afgan servetini geri iade etmemesine AB, Afganistan’da kadınların eğitim ve iş hakkı yalanıyla kılıf uyduruyor. Biden son aldığı kararla, 7 milyar euroluk el koyduğu Afgan servetinin yarısını 11 Eylül saldırılarında ölen ve yaralananların yakınlarına dağıtmak üzere Amerika’da tutacak. Afganistanlıların parasının diğer yarısıyla ne yapılacağı ise bilinmiyor.

“AÇLIKTAN ÖLEN İNSAN OKULA DA İŞE DE GİDEMEZ”

İrlandalı Avrupa Parlamentosu (AP) üyesi Clare Daly, Batının (AB-ABD) maskesini düşürdü. 14 Şubat günü Strasburg’daki AP oturumunda konuşan Daly, iki hafta önce Parlamentonun, kadınların eğitim ve iş erişimi meselesine odaklanan Afgan Kadınlar Günü'nü kutladığını belirterek, “Ama bilirsiniz, açlıktan ölürseniz, Dünya Gıda Programı' nın (WFP) iki ay içinde bir milyon çocuğun açlıktan öleceğini tahmin ettiği, Afgan ekonomisinin felaketle çöktüğü, acı soğuk bir kışta ne işe ne de okula gidemezsiniz.” ifadeleriyle AP’nin ikiyüzlülüğünü sert bir şekilde eleştirdi.

Konuşmasının devamında, dünyanın en güçlü ekonomisi olan ABD, dünyanın en fakir ülkesi olan Afganistan’ın kaynaklarına güpegündüz el koyarken, AB’nin hiçbir şey söyleyemediğini belirten Daly, “Afganistan halkına ait ABD bankalarında 7 milyar euro var. Acil toplantılar yok. Yüksek Temsilci'den hiçbir açıklama yok. Uluslararası hukuka uyulması için herhangi bir talep yok. Bu sömürgeci haydutluk eylemi hakkında yorum bile yok. Biden'in adımı, milyonlarca Afgan için, herhangi bir bağlantılarının olmadığı bir suç için, acı çekmesi ve ölmesi anlamına gelecek. Bu beni rahatsız ediyor. İnsanlığa karşı işlediği suçlardan dolayı ABD'ye, suç ortaklığı ve sessizliğinden dolayı AB'ye yazıklar olsun.” diyerek hem AB’nin hem de ABD’nin insan hakları yalanlarıyla milyonlarca mustazaf insanın canına kastettiğini dünyanın vicdanlı insanlarına bir kez daha hatırlattı…

Milli Gazete



Yeni yorum ekle