'Yemen’de Büyük Zaferler Elde Edildi'

Cu, 18/02/2022 - 11:16

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi'nin bir üyesi, Yemen Ortak Kuvvetlerinin Hacca Eyaletindeki Harad Cephesinde büyük zaferler kazandığını açıkladı.

Welayet News  - Yemen Yüksek Siyasi Konseyi üyesi Muhammed Ali el-Husi, Hacca eyaletinin Harad cephesinde büyük zaferler kazanıldığını ve bu cephede henüz açıklanmayan başka gelişmelerin de yaşandığını söyledi.

Yemenli bu üst düzey yetkilinin açıklamalarıyla eş zamanlı olarak el-Mesire kanalı, Yemen ordusunun ve halk komitelerinin Perşembe günü Hacca eyaletinde düzenlediği bir operasyon sırasında Suudi koalisyonuna ait bir casus insansız hava aracını düşürmeyi başardığını belirtti.

Yemen ordusu, Hacca şehri semalarında bir CH4 insansız hava aracını hedef aldı ve düşürdü. Bu eylem, söz konusu İHA tarafından Hacca semalarında düşmanca eylemler gerçekleştirildikten sonra yapıldı.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Yahya Seri geçtiğimiz günlerde şu açıklamalarda bulundu: ‘İşgalci Suudi-BAE-Amerikan koalisyonunun Yemen silahlı kuvvetlerinin sivil bölgeleri askeri amaçlarla kullandığı yönündeki iddiası doğru değildir ve işgalci koalisyonun bu iddiaları, sivil merkezleri hedef almak için sadece bir bahanedir.

İşgalci koalisyonun sivil merkezlere ve tesislere yönelik saldırılarının düşmanı Yemen halkının iradesini yenme amacına ulaştırmayacağını ve bu saldırıların karşılıksız ve cezasız kalmayacağını vurguluyoruz.’

Tags: 


Yeni yorum ekle