İmam Hamanei: Direniş, istikbarın heybetini çökertti

Per, 17/02/2022 - 18:24

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei bölgede gelişen direniş, istikbarın heybetini çökerttiğini vurguladı.

Welayet News  - İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, bu sabah Tebriz kıyamının yıldönümü münasebetiyle Doğu Azerbaycan halkıyla video konferans yoluyla görüştü.

İmam Hamanei’nin konuşmasının önemli başlıkları şöyledir:

Gençler, manevi faktörleri daha fazla ve iyi cezbederler. Gençler Recep ayını ve Recep Ayının 15’i olan bugünü iyi değerlendirmelidir.

Oruç tutmadan da “Ümmü Davut” amelleri yapılabilir. Siz gençlerin maneviyatı, hayatınıza ve inkılaba bereket vermektedir.

29 Behmen (17 Şubat) Tebriz kıyamının paylayan günüdür.

29 Behmen, Tebriz ve hepimiz için bir şükür günüdür. Çünkü bu gün, Tebriz'de meydana gelen olay devrimin meyve vermesine neden olmuştur.

Tebriz halkının hareketi yenilikçi ve önemliydi, bu da 19 Dey Kum kıyamının devam ettiğini herkese gösterdi.

Eğer 29 Behmen’de bu büyük hareketi gerçekleştirmeseydi, kırk yapma ve mücadeleyi sürdürme geleneğinin kapıları İran halkına açılmayacaktı.

İslam İnkılabı ne silahla, ne siyasetle, ne de parti oyunlarıyla değil, halkın varlığıyla kazandı.

Azerbaycan üç-dört asır öncesinden çeşitli olaylar geçirmiş ve milli birliğin ve milli direnişin itici gücü olmuştur.

Azerbaycan'ın en büyük ayrıcalıklarından biri de Ehlibeyt bayrağının her zaman Azerbaycan halkının elinde olmasıdır.

Her hareketin devamı, o hareketin başarısının anahtarıdır. Her harekette sonraki adımlar atılmazsa, bu hareket sonuçsuz kalacaktır.

Tebriz halkı, halkın saha hareketini başlatan bir şey yaptı. Halkın sahadaki varlığı Kum'da başladı, ancak Tebriz halkının hareketi olmasaydı bu hareket sonuçsuz kalacaktı.

Devrimin zaferinden sonra İmam'ın aydınlatıcı konuşmaları herkese moral verdi, yol gösterdi ve insanlara hedeflerini hatırlattı.

Tebriz, İran milleti için direniş eğitiminin merkezidir. Mücadelenin devamı İmam'ın (a.s) siyasi mantığıydı.

İmam (ra.) bir üniversite öğrencisinden büyük bir şahsiyet ve rol model yarattı. Şehit Bakıri ve Şehit Kasım gibileri İmam (r.a) meydana getirdi.

Devrimci hareketin devamı konusu bizim en önemli konularımızdan biridir ve bu konuyu takip etmeli ve düşünmeliyiz.

Devrimci hareketin devamı, devrimin amaçlarını ve bugünün ve yarının tüm ihtiyaçlarını aklımızda tutmamız ve bu ihtiyaçları her şekilde karşılayabilmemiz anlamına gelir.

 

Maddi ve manevi ilerleme ve İslam toplumunun teşekkülü ve yeni ve büyük bir İslam medeniyetinin gerçekleştirilmesi devrimin hedefleri arasındadır ve bu hedefler için neyin gerekli olduğunu görmeli ve herkes kendi sırasında bu konuda çaba göstermelidir.

Bu yıl 22 Behmen çok şaşırtıcıydı ve halkın kendiliğinden yaptığı bir hareketti ve gerçekten takdire şayandı.

Bu yıl 22 Behmen de bir yandan korona, bir yandan ekonomik sıkıntılar, bir yandan yabancıların çamur atması ve bazı kişilerin bu çamur atanlara eşlik etmesi vardı. Ancak tüm bunlara rağmen çoğu ilde katılımın önceki yıllara göre daha yüksek olduğunu açıkladılar.

Bu yıl 22 Bahmen'de 2 veya 3 il dışında tüm illerde katlım geçen yıla göre fazla oldu.

Bazı ihtiyaçlar var ki eğer bugün onlar hakkında düşünmezsek yarın sorun yaşarız, bilim insanı eğitimi, çocuk doğurma ve neslin çoğalması ya da nükleer enerji gibi konular bu durumlar arasındadır. Ama barışçıl olduğunu bilmesine rağmen İran milletinin bu büyük ilerlemeyi gerçekleştirmesini istemeyen düşmanın nükleer enerjimiz konusunda ne yaptığına bakın.

Nükleer Anlaşma konusundaki itirazım, sonradan sorun yaratmayacak noktaları değerlendirmemiz gerektiğiydi, ancak bu noktalardan bazıları göz ardı edildi ve gördüğümüz sorunlar çıktı.

Son birkaç yılda büyük işler yapıldı ve bazıları bunu inkar etmek istiyorlar. Birçok büyük ilerleme kaydettik ve bunlardan biri de ilmi olarak ilerlememizdir. Bilimin ilerlemesinde dünya ortalamasından birkaç kat daha hızlıydık.

Devrimin bu döneminde devrimin başında düşünmediğimiz kadar ilerleme kaydettik.

Altyapı alanında yıllar içinde kaydedilen ilerleme şaşırtıcıdır ve bu, devrim olmadan kesinlikle mümkün olmazdı.

Ben kendim de ekonomi konusunda kendimizi eleştirenlerdenim ama aynı ekonomi kategorisinde dünya merkezlerinin değerlendirmesi İran'ın büyük adımlar attığı yönündedir.

Bu alanlarda yardım edenlerin hepsi devrimin sürmesine yardım etti ama tabi bizim de bazı ihmallerimiz oldu.

Bugün devrim hem canlı hem de üretkendir. Devrimin hayatta kalması, yeni nesillerin devrim ideallerine bağlanması anlamına gelir.

Düşmanın silahı, ekonomik baskı ve medya yalanlarıdır.

 

Bazen insanlar devrime bağlılıklarını göstermek için devrimin ideallerinden saptığını söylüyorlar. Ne bu sözü ne de bu kişilerin devrime bağlılıklarını kabul ediyorum. Aristokratik bir hayat ve hareket peşinde koşan kimse, devrimin mazlumlar hakkındaki sloganına ve idealine bağlı kalamaz.

ABD'ye teslim olmakta ısrar edenler bu devrime bağlı kalamazlar.

Direniş hareketi büyüyor ve Amerika'nın ihtişamı mantıkta kırılıyor. Bunun kıymetini bilmeli ve inkılabı devam ettirmeliyiz.

Gençler bugün düşmanın neyi hedeflediğini bilmeli ve bunun karşı noktasında hareket etmelidir.

Bana göre düşman, halkı, toplumu ve gençlerin zihinlerini hedef alıyor, milyarlarca dolar harcıyor ve İran halkını yolundan saptırmaya çalışıyor ve şu an bunu ekonomik baskı ve bir gün inkılabın temellerine, bir gün inkılabın ilerlemesinde rolü olan merkezlere ve bir gün de Şura Meclisine çamur ve yalan atma olmak üzere iki yolla yapıyor

Bugün sıra Devrim Muhafızlarına geldi ve Devrim Muhafızlarına ve Şehit Kasım Süleymani’ye iftira atıyorlar. Eğer cüret etseler ve insanların öfkesinden korkmasalardı İmam’a da hakaret ederlerdi ama buna cesaret edemiyorlar ve halkın bu konu karşısındaki öfkesinin çok sert olacağını biliyorlar.



Yeni yorum ekle