Suriye'nin Haseke Kentinde Amerikan Karşıtı Gösteriler

Per, 17/02/2022 - 18:11

Suriye'nin kuzeydoğusundaki Haseke vilayetinde yüzlerce kişi ABD askerlerinin yasadışı varlığını protesto etti.

Welayet News  - El-Meyadin'in bildirdiğine göre Suriye'nin Haseke eyaleti halkı Çarşamba gecesi protesto gösterileri düzenleyip sloganlar atarak, ABD güçlerinin Suriye'deki yasadışı varlığını ve ülkenin petrol kaynaklarının yağmalanmasını kınadı.

Haseke sakinleri Hafız Esat meydanında düzenledikleri eylemde ABD koalisyonu tarafından eğitim binaları da dahil olmak üzere bir dizi hükümet tesisinin yıkılmasını ve eyaletteki bazı üniversite binalarının SDG milisleri tarafından ele geçirilmesini kınadı.

Arap kabileleri ve göçebeler, işgalcilerin saldırganlığına yanıt olarak, işgalcilerin saldırganlığının, işgalci ABD güçlerinin desteğiyle bölge sakinlerine karşı gerçekleştirilen tüm ahlaki ve insani değerlerin ihlali olduğunu belirttiler.

SDG güçleri geçtiğimiz günlerde "ABD desteğiyle Haseke'de Fırat Üniversitesi'ne saldırdı, kentin batısındaki Ziraat Fakültesi'ni kapattı ve eğitim ve idari personelin fakülteye girmesini engelledi.

Suriye hükümeti, doğu ve kuzeydoğu Suriye'deki ABD terör unsurlarının ve bağlı güçlerinin ülkenin petrolünü yağmalamaktan başka bir amacı olmadığını ve bölgeyi terk etmeleri gerektiğini defalarca vurulamıştır.



Yeni yorum ekle