Yemen'de Saldırgan Güçlere Karşı Çıkmak İçin Halk Seferberliği İlan Edildi

Per, 17/02/2022 - 17:02

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı, saldırgan koalisyonuna karşı, ülkenin ordu güçlerini ve halk komitelerini desteklemek için kitlesel bir seferberlik kampanyası başlatıldığını duyurdu.

Welayet News  - Ensarullah Hareketi, Suudi-BAE koalisyonuna karşı koymak için "Yemen Fırtınası" adı verilen çeşitli düzeylerde toplu seferberlik kampanyası başlattığını duyurdu.

Yemen merkezli Seb'a haber ajansının aktardığına göre, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı Mehdi el-Meşat, parlamento başkanı Yahya el-Ra'i, Yüksek Yargı Konseyi başkanı Ahmed el-Mutevekkil ve Başbakan Abdulaziz bin Habtur bir araya geldi.

Mehdi el-Meşat, görüşmenin ardından saldırganlarla başa çıkmak için "Yemen Fırtınası" adlı seferberlik ve hazırlık kampanyası başlattıldığını duyurdu.

Yemen Yüksek Siyasi Konseyi başkanı, halk direnişinin önemine vurgulada bulunarak şöyle dedi: "Devlet kurumları da kuvvetleri harekete geçirme ve hazırlamada etkin rol oynamalıdır."

Mehdi el-Meşat, bu çağrının her seviyede başlatılmasını emrederek, "Bu adım resmi, toplumsal ve elit de dahil tüm seviyeleri kapsar." dedi.

Yemen silahlı kuvvetleri de BAE topraklarının derinliklerindeki son misilleme operasyonlarını Yemen Fırtınası dönemi olarak adlandırdı.



Yeni yorum ekle