San’a: Rusya'ya Yemen Krizi Konusunda Çözüm Önerimizi Sunduk

Çar, 16/02/2022 - 16:33

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Heyeti Başkanı, bu ülkenin Yemen krizine siyasi ve insani bir çözüm konusundaki görüşünü Rusya'ya sunduğunu söyledi.

Welayet News  - Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti Müzakere Heyeti Başkanı, San’a’nın Yemen krizinin çözümü konusundaki görüşünü Moskova’ya iletti açıklamasında bulundu.

Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü ve Müzakere Heyeti Başkanı Muhammed Abdüsselam şunları söyledi: ‘Moskova'nın Yemen Büyükelçisi aracılığıyla, Rus dostlarımıza Yemen halkının acılarını dindirmek için insani bir çözüm ve düşmanlıkların durdurulması, BM denetimindeki siyasi sürece giriş için alan sağlanması konusundaki görüşümüzü ilettik.’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov geçtiğimiz günlerde BAE'li mevkidaşı Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile Yemen silahlı kuvvetlerinin BAE'nin derinliklerindeki misilleme saldırıları ve Yemen krizini çözmenin yolları hakkında yaptığı görüşmede; Yemen krizine siyasi bir çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

ABD destekli Arap koalisyonunun başında yer alan Suudi Arabistan, istifa eden Yemen cumhurbaşkanını geri getirmeye çalıştığını iddia ederek 26 Mart 2015'te Yemen'e askeri saldırı başlattı ve bu ülkeye kara, hava ve deniz ablukası uyguladı.

Bu saldırılarda Suudi Arabistan hiçbir hedefine ulaşamadı ve bu saldırıların on binlerce Yemenlinin öldürülmesi, milyonlarca kişinin yaralanması, bu ülkenin alt yapısının tahrip olması ve bu ülkede kıtlık ve bulaşıcı hastalıkların yayılmasından başka bir sonucu olmadı.

Yemen Ulusal Kurtuluş Hükümeti, Suudi koalisyonunun Yemen'e yönelik kuşatmasını ve saldırılarını durdurması halinde siyasi bir çözüm bulmak için karşı tarafla müzakerelere gireceğini defalarca belirtti.



Yeni yorum ekle