Viyana müzakereleri çıkmaza girmedi

Pt, 14/02/2022 - 16:37

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, İran ile P4+1 ülkeleri (Fransa, Rusya, Çin, İngiltere ve Almanya) heyetlerinin katılımıyla Viyana'da devam eden 8'inci tur müzakerelerin çıkmaza girmediğini söyledi.

Welayet News  - İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, düzenlediği haftalık basın toplantısında gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulundu.

'Viyana müzakereleri çıkmaza girmedi'

Hatipzade, İran ile P4+1 ülkeleri (Fransa, Rusya, Çin, İngiltere ve Almanya) heyetlerinin katılımıyla Viyana'da devam eden 8'inci tur müzakerelere ilişkin, "Viyana müzakereleri çıkmaza girmedi. Müzakere süreci eskisi gibi yapılmakta ve heyetler arasında görüşmeler devam ediyor." dedi.

Hatipzade, sözlerine şöyle devam etti:

"Amerika ve üç Avrupa ülkesinin (İngiltere, Fransa ve Almanya ) iradesi ne kadar güçlüyse, anlaşmaya varma mesafesi o kadar kısalır.

İran müzakere heyeti Viyana'ya döndüğünde önceden verdiği teklifi yeniden gündeme getirdi. Tabii ki bu normaldir ve olağanüstü bir konu sayılmaz.

Halihazırda Viyana'daki görüşmelerde çok kilit ve hassas konular tartışılıyor ve ortak konulara ulaşmak için siyasi kararların alınması lazım. Yıllardır siyasi kararlarını alan İran, Nükleer Anlaşma'da (KOEP) kaldı ve Batılı taraflardan girişimlerimize vereceği yanıtı bekliyoruz."



Yeni yorum ekle