İran'ın Nükleer Anlaşması Petrol Fiyatlarını Düşürmeyecek

Ct, 12/02/2022 - 14:56

Japonya bankalarından MUFG'ye göre, İran ile yapılacak nükleer anlaşmanın ardından İran'ın dünya piyasalarına süreceği petrolün, petrol fiyatlarının yükselişteki eğilimine önemli etki yapmayacaktır. 

Welayet News  -  Japonya bankası MUFG analizine esasen İran'ın dünya piyasasına petrolünün sürülmesinin, petrol fiyatları açısından önemli bir farka yol açmayacaktır. 

Japonya'nın en büyük bankası, araştırmaya dayalı analizinde; Amerika'nın Tahran ile anlaşmaya varma motivasyonunun arttığı bir sırada, petrol fiyatlarının son yedi yılda zirve yaptığı bir dönemde İran ile nükleer müzakerelerin kader belirleyici noktada olduğu belirtildi. 

Buna rağmen bu banka, analizinde yakında nükleer bir anlaşmanın sağlanacağını, yaza kadar geçici bir anlaşmaya varılacağını, buna esasen de yaklaşık 500 bin varil petrolün günlük olarak piyasaya ekleneceğini belirtti. 

Bu Bankada Yeni Piyasalar Araştırmaları Direktörü Ehsan Khoman şunları söyledi: "Bizim açımızdan, yaz öncesi bir anlaşma fiyatları indirecek. Bizim 2022 yılındaki petrol fiyatları ile tahminlerimiz varil başına fiyatların 5 ila 8 dolar düşmesi yönündedir."

Bu banka yetkilisi; "Bu nedenle 2022'de İran dalgalanmaların temel nedeni olsa da anlaşmaya varılması, bizim yapısal güvenimizi rayından çıkaramaz."

Rapora göre, 2015 nükleer anlaşması bu hafta Viyana'da yeniden başladı, ancak makamların da söylediği gibi  anlaşmaya ne zaman varılacağına dair kesin kanı yoktur.



Yeni yorum ekle