ABD: Husiler BAE'deki Üssümüzü İki Kez Vurdu

Per, 10/02/2022 - 16:21

Amerikan Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Yemen direniş hareketi Ensarullah'ın iki defa BAE'deki Amerikan üssü Zafra'ya saldırdığını söyledi.

Welayet News  - Yemen ordusunun BAE’ye yönelik füze ve insansız hava aracı saldırılarından sonra Pentagon Sözcüsü, ABD ordusunun BAE'deki üssünün iki kez hedef alındığını açıkladı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, el-Hara'ya verdiği röportajda, Yemen ordusunun BAE’deki üssü el-Zafra'ya düzenlediği son saldırılar da dahil olmak üzere bir dizi konuda detaylar verdi.

Röportaj kapsamında, ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Abu Dabi'ye yönelik Sanaa saldırılarına değinerek, ABD'nin pratikte "Ensarullah’ın sınır ötesi saldırılarına karşı savunma durumunu iyileştirmek için adımlar attığını" söyledi.

Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusunun Birleşik Arap Emirlikleri’ne şimdiye kadar 400 saldırı yaptığını belirten John Kirby, Amerika’nın Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Zafra üssünün de iki defa saldırının hedefi olduğunu söyledi.

Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanı General Kenneth McKenzie’nin Birleşik Arap Emirlikleri’ne askesi yardım yapılması konusundaki açıklamasına değinen John Kirby, Savunma Bakanı Austin Lloyd’un USS Cole savaş gemisi ile F-22 uçaklarından oluşan bir filoyu Birleşik Arap Emirlikleri ordusu ile birlikte çalışması için Abu Dabi’ye gönderdiğini söyledi.

İran’ı Sanaa hükümetine bağlı Yemen ordusuna askeri yardımda bulunmakla suçlayan Pentagon Sözcüsü John Kirby, Amerika’nın Birleşik Arap Emirlikleri’nin hava savunmasını başka hava ve füze savunma araçlarıyla güçlendirmek için Abu Dabi yönetimi ile temas halinde olduğunu söyledi.

Yemen ordusu, Suudi koalisyonu Yemen'e karşı saldırganlığını sürdürdüğü müddetçe koalisyon üyesi ülkelerin stratejik ve hassas pozisyonlarını hedef alacağını sürekli olarak belirtti.

Pentagon Sözcüsü, "BAE ile hava ve füze alanında sağlayabileceğimiz diğer savunma yetenekleri konusunda da temas halindeyiz. Körfez bölgesindeki ortaklığımızı ciddiye alıyoruz"dedi.



Yeni yorum ekle