ABD'den Ukrayna'ya Yeni Sevkiyat; 80 Ton Mermi

Per, 10/02/2022 - 11:06

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, ABD’den 80 ton mermi getiren yeni askeri nakliye uçağının Kiev’in Borispol Havalimanı’na indiğini duyurdu.

Welayet News  - Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Borispol Havalimanı’nın bugün ABD’den askeri yardım getiren yeni bir uçağın geldiğini belirterek, “ABD’li dostlarımızın gönderdiği uçak Kiev’e 80 tondan fazla ağırlığa sahip mühimmat getirdi. Söz konusu tüfek mermileri. Her alanda tutarlı destek için teşekkürler” ifadesini kullandı.

Daha önce Kiev’e ABD’den askeri yardım getiren 8 askeri nakliye uçağı gelmişti. Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, toplamda ABD’den Ukrayna’ya 45 sefer askeri yardım teslimatının yapılacağı belirtilmişti.

ABD’nin Kiev Büyükelçiliği, ABD’nin 2015'ten bu yana Ukrayna'ya 2021'de 650 milyon dolardan fazla olmak üzere toplamda 2,7 milyar dolar askeri yardımda bulunduğunu zaten açıkladı.

Başkan Joe Biden yönetimi, Washington'un sözde Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme tehlikesine karşılık olarak Ukrayna güçlerine askeri yardım sağlamaya ve savunma yeteneklerini güçlendirmeye devam edeceğini defalarca söyledi.

Rusya, Ukrayna'ya herhangi bir operasyon başlatma niyetinde olmadığını defalarca vurgulayarak, tüm haberlerinin asılsız olduğunu ve bu iddiaların amacının bölgedeki gerginliği tırmandırmak ve yeni ekonomik yaptırımlara hazırlık için Rusya karşıtı söylemleri körüklemek ve NATO’nun doğuya doğru genişlemesini haklı çıkarmak için bahane olduğunu vurguladı.

Tags: 


Yeni yorum ekle