Suriye Petrol Bakanlığı: ABD ve Paralı Askerleri Suriye Petrolünün Yarısını Çaldı

Pt, 07/02/2022 - 10:02

Suriye Petrol Bakanlığı, ülkeye karşı yürütülen savaşın son on yılında 100 milyar dolarlık maddi kayba ve yüzlerce can kaybına yol açtığını, Suriye petrolünün yarısının ABD ve ona bağlı milisler tarafından yağmalandığını duyurdu.

Welayet News  - Suriye Petrol Bakanlığı, son yıllarda ülkeye karşı yürütülen savaşta, petrol ve doğal kaynaklar sektörünün 100,5 milyar dolarlık mali kayıp bıraktığını söyledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA'ya göre, Suriye'ye karşı on yıllık bir savaş sırasında Petrol ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 235 kişi öldürüldü, 46 kişiyi yaralandı ve 112 kişi ise kaçırıldı ve akıbeti bilinmiyor.

Suriye Petrol Bakanlığı'nın bildirdiğine göre geçen yıl Suriye, günlük 85,9 bin varil üretimle 31 milyon varilin üzerinde petrol üretti.

Suriye Petrol Bakanlığı'na göre, bu miktara ek olarak, doğu bölgelerinde ABD işgal güçleri ve çeteleri tarafından günlük 70.000 varil Suriye petrolü çalınıyor.

Suriye'ye karşı on yıllık bir savaş sırasında ABD, terörizme ve IŞİD'e karşı koyma bahanesiyle ayrılıkçı milisleri destekledi ve Suriye'nin petrol zengini bölgelerini işgal etti. Eski ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'deki ABD askeri varlığının petrol kuyularından kaynaklandığını açıkça belirtmişti.



Yeni yorum ekle