İran'da yeni Omicron varyantını tanıma kabiliyetine sahip moleküler kit üretildi

Ct, 05/02/2022 - 09:28

İranlı bilim insanları tarafından omicron türünü tanıma yeteneğine sahip yeni bir moleküler kit geliştirildi.

Welayet News  - Silika bazlı bir virüs olan  "Corona Genome" ekstraksiyon kitlerinin üretimi,  İranlı bilgi tabanlı şirketlerden birinin teknolojik başarısıdır. Böylece İran'ın ihtiyaç duyduğu bu alan da, İran'ın milli kazanımları sayesinde temin edilmektedir.

Sözkonusu şirketin genel müdürü Dr. Muhammed Baqır Mahmudi, ISNA'ya verdiği röportajda, şirketi, moleküler teşhis üreten en eski şirketlerden biri olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: "Bu şirket, bu kitleri üreten en büyük şirketlerden biridir ve Corona salgınının da ayrıca ekstraksiyon kitleri de tedarik etmektedir.''

Mahmudi, bu şirketin A‌ ve B tipi Covid-19 virüsünden influenza virüsünün diferansiyel kitlerinin ilk üreticisi olduğunu belirterek, "İran'a giren herhangi yeni bir virüs varyantı İran'da  üretilen kitlerle incelenmelidir" dedi.

Mahmudi,  şirketin ürettiği kitin insanlarda hastalığı teşhis edebildiğini vurgulayarak, "Biri virüs salgınının ilk yılında olan virüs ekstraksiyonu ile ilgili olmak üzere teşhis amaçlı birkaç kit ürettik. Özellikle korona döneminde ülkenin ihtiyacı olan kitlerin  %90'ı kadarını karşıladık ve yavaş yavaş başka firmalar da bu alana girdi.'' dedi.



Yeni yorum ekle