Rusya: ABD'nin Suriye'de Sivilleri Vurmasına İlişkin Soruşturma Başlatılmalı

Cu, 04/02/2022 - 12:12

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’nin Suriye’de düzenlediği özel operasyonda sivil kayıpların olduğu yönündeki bilginin doğrulanması durumunda titiz soruşturmanın açılması gerektiğini belirtti.

Welayet News  - Rusya Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Rusya’nın, özel operasyon planlaması sırasında, sivil kayıpları önleme amacıyla hedeflerin titizlikle seçilmesi gerektiğini savunduğu belirtildi. Açıklamada, “Terörle mücadele eylemlerinde doğrudan yer alan diğer ülkeleri de aynısını yapmaya çağırıyoruz. Amerikalıların bu operasyonu sırasında sivil kayıplar olduğu yönündeki bilgi doğrulanırsa bu muhtemelen kapsamlı bir soruşturmanın konusu olmalı” ifadesine yer verildi.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon dahil diğer ülkelerin terörle mücadele yönündeki çabalarına destek verdiklerini kaydeden Rusya Dışişleri Bakanlığı, bu ortak tehdide karşı ortak mücadele edilmesi gerektiğini ve bu konuda işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Bilindiği gibi yerel Suriye kaynakları, ABD koalisyon güçlerinin operasyonlarında başarısız olduktan sonra iki evi hedef aldığını ve tamamen yıktıklarını, çok sayıda sivilin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle