ABD'den Belarus’u Terk Edin Çağrısı

Çar, 02/02/2022 - 13:28

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rus ordusunun Belarus-Ukrayna sınırı boyunca yığınak yapmasını gerekçe göstererek, ABD'nin Minsk Büyükelçiliği çalışanlarının aile üyelerinden Belarus'tan ayrılmalarını talep etti.

Welayet News  - ABD Dışişleri Bakanlığı, dün yayımladığı açıklamada, Belarus’taki ABD hükümeti çalışanlarının aile üyelerine ülkeyi terk etme emri verildiğini duyurdu. Yapılan açıklamada, “Ukrayna sınırı yakınında olağandışı ve endişe verici Rus askeri faaliyetlerindeki artış nedeniyle, Belarus’ta bulunan veya Belarus’a seyahat etmeyi düşünen ABD vatandaşları, durumun öngörülemez olduğunun ve bölgede artan gerilimin olduğunun farkında olmalıdır.” ifadesine yer verildi.

ABD yönetimi, vatandaşlarına Belarus’a seyahat etmemeleri yönünde tavsiyede bulundu.

Belarus Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Anatoliy Glaz, Sputnik'e verdiği demeçte, Washington yönetiminin böyle kararlar alma hakkına sahip olmadığını söyledi.

Glaz, "Bu konuda rahatız ve diplomatik temsilcilikleri koruma taahhüdümüzü yerine getirmeye devam edeceğiz. Yani burada hiçbir şey ABD ve diğer ülkelerin diplomatlarını tehdit etmiyor. Birçok puanlamaya göre Belarus, ABD'den daha güvenli ve misafirperver bir ülke" diye konuştu.

ABD'nin bölgedeki duruma hakim olmadığını söyleyen Glaz, "Son zamanlarda gerçek durumun ciddi ve tarafsız değerlendirmesini yapmadan gerçeklikten uzak kararlar alıyorlar. Temelinde tamamen politize edilmiş yaklaşımlar ve kendi çıkarları doğrultusunda gerilimi tırmandırma ve histeri kışkırtma arzusu yatıyor" ifadelerini kullandı.



Yeni yorum ekle